1

Onderwerp: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Hallo!

Over *slik* twee weken al moet ik in 1 weekend twee verschillende stapeltaarten afhebben voor mijn zusje en nichtje. Gisteren besloten om van de smaken voor mijn zusje even een proeftaartje te maken en dat was gelijk een mooie gelegenheid om te gaan experimenteren.
Met marsepein bekleden vind ik moeilijk werken en er niet zo mooi uitzien namelijk, maar met fondant is bij alle taarten groter dan 10/15 cm de lap al uitgedroogd voor ik die op de taart heb, met scheuren als gevolg. Ik ben nog een beginner en uitrollen duurt bij mij vrij lang. Nu las ik vrij positieve verhalen over marsefond, dus dat was experiment 1 :)

En ik moet zeggen: ik ben enthousiast! Ik had súperdun uitgerold, gewoon om te kijken hoever ik kon gaan. De lap was 1 mm dik en ik heb geen enkele scheur. Hij schijnt alleen wel gruwelijk door, dus de volgende keer maar wat dikker :P Wel viel het me op dat door de marsepein erdoor, de kleur eerder donkerder wordt dan het origineel, dan lichter. Goed om te weten, want deze roze vind ik nog verschrikkelijker dan gewoon roze.

Nou ja, dan decoreren... Ik besloot op de lekkere truttige tour te gaan. Met een witte parelrand en een witte ruffle pom pom! De how-to zag er supersimpel uit, dus ik had besloten dat ik dat ook wel kon. Voor een eerste keer vind ik het lang niet slecht! Wel heb ik gewoon een glas als uitsteker gebruikt (ik heb geen ronde uitstekers, laat staan met z'n mooi kronkelrandje) en iets zachter gefrilld. Volgende keer ga ik dunner uitrollen zodat hij wat meer open kan staan. Nu heb ik er een extra laag bij moeten doen zegmaar, waardoor ie er nog compacter uitziet.

Ik ben extra trots omdat ik het vullen, afsmeren en bekleden in 2 uurtjes heb gedaan terwijl ik met mijn zus aan de telefoon hing, haha  =D Wel een erg stijve nek van overgehouden... Maar zo snel heb ik nog nooit gewerkt ;)

Lang verhaal kort, hier is ie dan. Een 10 cm met marsefond, decoraties van fondant. Gevuld met chocolademousse van extra pure en pure chocola, getrempreerd met citroensap, afgesmeerd met citroencreamcheese. Géén idee hoe ie smaakt, daar komen we vanavond achter :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-UV4R6WD8.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-743UZRIL.jpg

2

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Fijn dat het zoveel beter bevalt, die marsefond. Altijd leuk om te experimenteren toch. En hij is keurig geworden.  :thumb:  Ben benieuwd of ie lekker is!

3

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Goed zo, blij dat het je bevallen is. Doorschijnen kun je ook oplossen door met een bruine botercreme af te smeren, gewoon wat bruine kleurstof erdoor of chocoladepasta (mmmm...). Ik rol ook dun uit en laatst heb ik met wit bekleed, niets te zien hoor.

Tieneke

4

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Niets mis mee hoor! Ik vind m best strak! Experiment geslaagd! =D

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Bedankt voor de reacties!

Inmiddels geproefd, en als ik de chocolademousse iets zachter van smaak doe en de creamcheese iets sterker, komt het helemaal goed :)

Overigens pas ik expres niet mijn afsmeersel aan op de kleur van de bekleding, omdat ik als ik daar ook nog rekening mee moet houden, ik al helemaal een halfjaar doe over keuzes maken, haha!
Qua smaak geeft het ook niks als de marsefond iets dikker is, want het is erg lekker en nu proef je het nauwelijks.

Ik zit trouwens naar de foto's te kijken, en hij lijkt wel schots en scheef met links een deuk en overal hobbels... Dat is in het echt niet zo! Hij is niet zo strak als normaal door de ultradunne bekleding, maar lang niet zo erg als op de foto's.

6

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Het ziet er goed uit! En zonder experimenten leer je ook niets! :)

7

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Super leuk gedaan en leuk dat je alles zo uit probeert :thumb:

8

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

foto's maken is ook een kunst hoor ;-) Probeer meer licht te creëren eromheen, witte onder- en achtergrond scheelt al een heuleboel in de 'bobbels en hobbels' hoor :y

Maarruh, ik zeg :thumb:  :y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Experiment-proeftaartje: eerste keer marsefond en ruffle pom pom

Carien schreef:

foto's maken is ook een kunst hoor ;-) Probeer meer licht te creëren eromheen, witte onder- en achtergrond scheelt al een heuleboel in de 'bobbels en hobbels' hoor :y

Maarruh, ik zeg :thumb:  :y

Ach ja, normaal neem ik daar iets meer tijd voor, maar ik heb niet echt een goede fotoplek in huis en ik wilde per se 's avonds laat nog foto's nemen met m'n telefoon :P Ik ga eens kijken of ik een fotoplekje kan creëren ergens! Tips?