1

Onderwerp: Hoe marsepein stevig genoeg voor staand randje?

Hallo allemaal,

Ik maak nog niet zo lang taarten en gebruik normaal fondant.
Ik ga nu een taart maken met marsepein. Ik maak een 3D raceauto uit het boek van Debbie Brown. De vleugel aan de voorkant van de raceauto is een opstaand randje, welke met fondant lekker dik is gesneden. Kan dit met marsepein ook? Of hebben jullie een andere tip. Heb weleens over een goedje gelezen wat het wat steviger maakt.

Alvast bedankt!

2

Re: Hoe marsepein stevig genoeg voor staand randje?

Misschien bedoel je tylose als je het over het goedje hebt. Maar dat werkt niet door marsepein, tylose kan je eigenlijk alleen door fondant heen mengen en dan wordt je fondant echt hard.

Als het een dik genoeg randje is, blijft het van marsepein misschien ook wel staan, tenslotte kan je ook gewoon figuurtjes van marsepein maken. Maar echt uitharden doet marsepein niet, of je moet het echt daaaagen laten drogen en dan nog.

Dus het beste kan je zo'n randje toch maar van fondant maken, als je zeker wil weten dat het rechtop blijft staan.

3

Re: Hoe marsepein stevig genoeg voor staand randje?

Dank je voor je uitleg en tip!