Onderwerp: mijn taart moet op reis
Ik ben een taart aan het maken, die mee moet op een reis van 2,5 uur in de auto. Het deeg is een biscuitdeeg, en ik heb van rolfondant de figuur gemaakt die erop komt (een eenvoudig plaatje, geen grote kunstwerken; ik ben een beginner, en niet echt creatief). De vulling die erin komt wordt banketbakkersroom en aardbeienjam. Afsmeren zal ik de taart waarschijnlijk met botercreme.
Gezien het feit dat de taart mee op reis gaat, en tamelijk groot is (35x30 cm, rechthoekig), zou ik willen weten of er bepaalde tips of adviezen zijn met betrekking tot de bekleding. Fondant, Marsepein, Glazuur of.....?) Zijn er bepaalde bekledingen die niet tegen een reis kunnen, of de taart dan tot een pudding uiteen laten vallen ofzo?
Ter plaatse, waar we de verjaardag gaan vieren, zal ik waarschijnlijk pas de slagroom en de aardbeien gaan toevoegen, dat lijkt me iets handiger om de reis te overleven. Of hebben jullie goede ervaringen met taarten met aardbeien en slagroom die op reis gaan?