1

Onderwerp: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

Ik zie hier heel veel recepten langskomen, die ik graag eens zou proberen. Nu woon in Duitsland, en daar vind je in de winkels geen zelfrijzend bakmeel, alleen gewone meel (in vele soorten). Weet iemand of ik van elk willekeurig recept gewoon zelfrijzend bakmeel vervangen kan door gewone meel, of dat er nog iets toegevoegd moet worden? Gist is hier bijvoorbeeld uitgebreid verkrijgbaar, maar dat lees ik weer nooit in de recepten...

2

Re: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

Je kan hier van dr oetker baking powder toevoegen aan meel, heeft hetzelfde effect als zelfreizend bakmeel. Ik denk maar even hard op hoor =D

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

3

Re: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

oké, bakpoeder, dat kennen we hier wel. Maar hoeveel dan op welke hoeveelheid meel?

4

Re: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

Staat op de zakjes bakpoeder. Geloof 1 zakje op 500 gram bloem.

5

Re: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

Veel dank voor deze tips! Nu kan ik beginnen met bakken!

6

Re: Zelfrijzend bakmeel niet verkrijgbaar; welk alternatief?

Kijk eens op de site van DR Oetker, daar staan hel veel recepten.

Christine.