Ik weet niet of er al gevraagd is hóe je je fondant uitrolt...?
Ik heb het tijdens een workshop geleerd om het op een mat (tafelzeil) uit te rollen en deze vervolgens met mat en al op te tillen en op je taart te leggen.
Tafelzeil of mat er af halen en....allemaal scheurtjes in m'n fondant! Ik werd er ook helemaal gek van!
Doe jij het misschien ook op deze manier?
Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere manier. Heb 2x op poedersuiker uitgerold maar dat was al helemaal geen succes....
En toen ben ik het met de Ikea onderlegger gaan proberen.
Daar rol ik mijn fondant (dezelfde als jij gebruikt overigens) op uit, maak 'm met een smoother glad, pak de lap met mijn rolstok op en leg 'm in één snelle beweging op de taart.
Sindsdien géén scheurtjes meer!
Ik lees hierboven dat Seefje de Ikea onderlegger óók op de taart legt...maar ik haal de fondant er dus eerst af.
Anders zou ik eerlijk gezegd niet weten hoe het komt.
Laat je even weten hoe je uitrolt? Ben er wel benieuwd naar
Groetjes, Ilse