1

Onderwerp: 'CarmenCake'

Deze taart heb ik gemaakt n.a.v. het taart sturen topic.

Ik had dus de vrije hand, en dus veel 1e keren er in verwerkt:

- eerste keer chocobiscuit
- eerste keer karamel creme vulling
(De chocobiscuit was gevuld met 2 laagjes karamelcreme vulling en 2 laagjes frambozenconfituur)
- eerste keer lijnen, broche, monogram op een taart
- eerste keer geverfd (het goud is geverfd)
- eerste keer Royal Icing op taart (spuitwerk)


Niet alles ging even vlekkeloos, maar toch aardig tevreden.


http://i72.photobucket.com/albums/i175/TommyTheCat04/a10-4.jpg

feedback is altijd welkom

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: 'CarmenCake'

Ziet er mooi strak uit! En mooi gefotografeerd ook! :)
Mag in vragen hoe je de caramel crème vulling hebt gemaakt?

facebook.com/caro.taartencupcakes

3

Re: 'CarmenCake'

Wow....vind je taart erg mooi! Helemaal gezien al je eerste keren :Y
Hoe krijg je die lijnen zo netjes erop? Ziet er nl erg strak uit :thumb:

4

Re: 'CarmenCake'

Bedankt voor jullie lieve reactie's!

Caroline:
de karamel creme is gewone 1:1botercreme, heel goed gemixt zodat hij lekker romig wordt,
en dan een paar goede lepels bebogeen (is broodbeleg) erdoor mixen op het laatst.
(even proeven hoeveel, is natuurlijk erg afhankelijk van de hoeveelheid bc)
Het is overigens niet mijn eigen idee, ik heb het weer van Tamataartje!


Danny:
de lijnen zijn idd aardig strak, maar als ik heeel eerlijk ben, niet 100% hoor.
Met het plaatsen van de lijnen ben ik aan de voorkant begonnen.

Alleen al gelijke stroken fondant snijden, overal even breed, bleek veel lastiger dan gedacht.
Je fondant schuift en rekt mee tijdens het snijden, dus dat viel al tegen.
Het hielp wel om de fondant na het uitrollen even te laten liggen voor het snijden,
zodat het al wat droogt en dus wat minder soepel is en hierdoor minder mee schuift.

Dan nog de stroken er recht op plakken... ik heb het vanuit de losse hand gedaan.
'gewoon' kijken of er tussen de roze lijnen een gelijke strook groen zit...
(maar dat ging weer niet 100% op doordat de roze lijnen niet altijd 100% even breed waren)

Al met al valt het heel erg mee hoor met de afwijkingen,
maar gezien ik een perfectionist ben ga ik toch eens kijken of ik hier niet wat oplossingen voor kan bedenken.

Ik wil het nl wel 100% strak en recht kunnen!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: 'CarmenCake'

Siena schreef:

Danny:
de lijnen zijn idd aardig strak, maar als ik heeel eerlijk ben, niet 100% hoor.
Met het plaatsen van de lijnen ben ik aan de voorkant begonnen.

Alleen al gelijke stroken fondant snijden, overal even breed, bleek veel lastiger dan gedacht.
Je fondant schuift en rekt mee tijdens het snijden, dus dat viel al tegen.
Het hielp wel om de fondant na het uitrollen even te laten liggen voor het snijden,
zodat het al wat droogt en dus wat minder soepel is en hierdoor minder mee schuift.

Dan nog de stroken er recht op plakken... ik heb het vanuit de losse hand gedaan.
'gewoon' kijken of er tussen de roze lijnen een gelijke strook groen zit...
(maar dat ging weer niet 100% op doordat de roze lijnen niet altijd 100% even breed waren)

Al met al valt het heel erg mee hoor met de afwijkingen,
maar gezien ik een perfectionist ben ga ik toch eens kijken of ik hier niet wat oplossingen voor kan bedenken.

Ik wil het nl wel 100% strak en recht kunnen!

Haha! Dat kan ik heel goed begrijpen. Zelf zie ik op mijn teerten altijd wel iets wat niet gegaan is zoals ik wilde :(
Op de foto ziet het er in elk geval helemaal strak uit. Bedankt voor je uitleg :)

6

Re: 'CarmenCake'

Mooi!! Mooie stijl. Knap dat je al die nieuwe dingen probeert  :thumb:

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

7

Re: 'CarmenCake'

Heel gaaf! Mooie chique taart!

8

Re: 'CarmenCake'

Super mooie taart! Mooie kleurencombi ook.  :y  :y  :y  :y  Ik gebruik altijd (of nou ja altijd..... heb ik een paar keer gedaan) als ik rechte lijnen wil trekken zo'n dubbel wieltje en dan langs een liniaal. Dan gaat het ook niet schuin.

9

Re: 'CarmenCake'

:thumb: ik vin'm mooooooi :Y


D'r bestaat een ding (van Wilton geloof ik :think: ) waarmee je prikjes in je taart kunt maken op steeds dezelfde hoogte; is voor draperieën geloof ik...
Je kunt ook mbv een liniaal en een speld om de zoveel cm gaatjes prikken om op hoogte te blijven. Maar idd door het uitrekken van de fondant blijft het lastig :S  Ik heb laatst voor m'n minion de fondant zeker een kwartier laten drogen na het snijden en toen bleven de stroken in vorm :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: 'CarmenCake'

Ik vind het er trouwens kaarsrecht uitzien hoor.

11

Re: 'CarmenCake'

Mooi gedaan hoor meid! Mag je trots op zijn!

12

Re: 'CarmenCake'

Dank jullie wel weer voor alle complimenten én voor de tips!
Super lief! en fijn om te horen  =D

en ja, de vrije hand zie ik als dé mogelijkheid om wat 'to do's' van mijn enorme lijst af te kunnen strepen  :cool:

Ik zal zeker weer eens in de webshop gaan neuzen  :+

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

13

Re: 'CarmenCake'

Super mooie taart en lieve kleuren :)

Wat leuk dat je dat allemaal uitgeprobeerd hebt en wat is het goed gelukt  :thumb:  :thumb:

En dan ook nog zo sfeervol gefotografeerd super :D

Re: 'CarmenCake'

Hij is echt heel mooi geworden en knap dat je inderdaad al je eerste keren voor veel dingen combineert en dat het ook nog zo'n mooi resultaat heeft! Het is inderdaad erg fijn om dat soort dingen op te kunnen pakken als je de vrije hand hebt! Heel goed gedaan :) !

15

Re: 'CarmenCake'

Wauw Siena! Heel mooi. En als ik die lijnen uit de losse pols erop moest pakken, zaten ze nog niet hal zo recht als die van jou  :nooo:
Heel strak weer!

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

16

Re: 'CarmenCake'

Bedankt weer voor al de lieve reacties! :o

ik zou zo nog 10 taarten kunnen maken vol met eerste keren :D
Er is nog zoveel dat ik zou willen doen/proberen, en ik blijf maar nieuwe inspi op doen,
mede daarom vind ik deze hobby zo leuk: je/ ik, bent nooit uit geleerd!

mijn 'to-do lijst' is nog lang niet ten einde gelukkig!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

17

Re: 'CarmenCake'

Snap heel goed wat je bedoelt! Heb niet genoeg gelegenheden om alles uit te proberen wat ik in mijn hoofd heb! Veel plezier nog met je eerste keren  :cool:

18

Re: 'CarmenCake'

Haha, idd, daarom vond ik de taarten-verzend-ronde een mooie kans!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!