1

Onderwerp: Bananenbaverois met chocolademouse

He meiden,

net voor een verjaardag 2 taarten gemaakt. K ben niet zo goed als jullie hoor, ben eigenlijk net begonnen met bakken. Ook nooit een cursus gevolgd ofzo.
Voor de verjaardag van mijn neefje heb ik een chocoladetaart gemaakt. Was lang aan het twijfelen over de vulling. Ik las hier de lijst met allemaal vulling-combo's.Ik koos voor de combi bananenbaverois met chocolademousse. Leek me erg lekker  :D Mijn schoonzus vond de taart heel mooi en was daar erg blij mee. Ik vond hem ook mooi en blij dat ze er zo blij mee was.
Totdat ik een hap nam  =(

Het was te sterk. De smaken waren veels te sterk. K vind het zo erg!
Maar ja wat kon ik nog doen?

Gelukkig had ik nog een andere taart gemaakt, een rode auto, gevuld met aardbeienbaverois. Die was echt heerlijk!

Hebben jullie het ook wel eens gehad dat je een taart maakte voor een ander en dat je na het proeven dacht: Oh jeej! dit was niet wat ik in gedachten had? Of ben ik hier nou de enige die een taart maakt voor een ander met een voor mij nieuwe combi qua vullingen?

(Het was overigens geen betaalde klant, ik doe dit alleen als hobby en heb geen betaalde opdrachten.)
Hoe kan ik trouwens foto's plaatsen van mijn taarten? Ben benieuwd wat jullie als gevorderden van mijn taarten vinden.  :)

2

Re: Bananenbaverois met chocolademouse

daarom proef ik dus altijd hetgeen wat ik maak voordat ik het ergens in verwerk, je hebt altijd wel wat vulling over...

Re: Bananenbaverois met chocolademouse

Jammer dat het tegenviel napje! Ik ben ook een beginner en heb niet zoveel met de kant-en-klare vullingen, mixen of standaard vullingen, ben altijd aan het experimenteren. Juist daarom maak ik van te voren altijd een mini-taartje voor mezelf en mijn vriend om te proeven of mijn geniale idee in het echt ook nog wel zo geniaal is.
Tijdens het maken van een taart voor anderen (voor mezelf trouwens ook, haha) proef ik ook even met een theelepeltje ofzo. Dan kun je vaak ook wel inschatten of het goed komt of niet.

Succes!

4

Re: Bananenbaverois met chocolademouse

Ik proef ook altijd als ik een nieuwe combi gebruik, of maak gebruik van de "proefkonijnen" hier in huis hahaha

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

5

Re: Bananenbaverois met chocolademouse

:think: hoe had je het gemaakt dan...  :think: te sterk.... :think:

inderdaad proeven voordat het de taart ingaat, da's het simpelst :)


foto's plaatsen:
- boven je bericht staat een balk icoontjes; je moet op de 3e van rechts klikken, dan komt er [img ] [/ img] te staan (zonder spaties)
- je fotobestand, dat eindigt op .jpg, plaats je tussen de ][ en dan zien wij je foto  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Bananenbaverois met chocolademouse

Ook ik had weer eens wat bedacht , een lekkere banoffee taart
met als bodem de caramelmix oftewel stroopwafelmix
van funmix, nou die was veel te vast en niet lekker luchtig,
weet niet wat ik verkeerd deed, ik had een vierkante springvorm
en die gevuld met het recept voor een halve pak bakmix .
Gelukkig kon ik hem halveren en was er enkel een dun
plakje cake onder dat smaakte goed.