26 Laatst bewerkt door Tamataartje (10-01-2014 16:49)

Re: De laatste

Thanx! En inderdaad, heel veel oefenen!

27

Re: De laatste

Wow liet jij me even schrikken........de taart is een pracht exemplaar.

28

Re: De laatste

zucht  zooo mooi

Taart groetjes Ellen

29

Re: De laatste

Dank jullie wel!!!

30

Re: De laatste

ik zit je taart nog eens te bewonderen, en vraag me ineens af:


je moet aardig wat 'lapjes' fondant (het kant gedeelte met de mold)
tegen elkaar leggen om rond de hele taart te komen, hoe werk je die naden weg?...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

31

Re: De laatste

Ik probeer zoveel mogelijk met een passend stuk kant aan te sluiten en eventuele naden werk ik weg met Royal Icing. Een heel dun streepje op de naad en dan met een kwastje of spateltje licht vervagen. Zie je bijna niets meer van!

32

Re: De laatste

Oh, RI, dat is een goeie tip!
passen en meten kan ik wel, maar denk niet dat ik zelf op het idee van RI was gekomen...
Bedankt weer!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

33

Re: De laatste

Welcome!

34 Laatst bewerkt door Siena (17-01-2014 09:09)

Re: De laatste

ben eigenlijk nog wel nieuwsgierig wat er ín de taart zat :D


(volgens mij was iedereen zo overdondert van zijn schoonheid dat we allemaal de binnenkant vergeten zijn, haha)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

35

Re: De laatste

De lagen waren elk weer gevuld met 3 smaken: 2x vanille crème en 1 keer karamel crème.

36

Re: De laatste

klinkt goed!


Carien had het ook al over karamel creme (in het 'bruidstaart proof' vullingen topic),
toch maar eens een keer proberen.
is dat op basis van 1:1bc of mix?

Ik werk nooit met bc als vulling nl (omdat ik niet zo van botersmaak houd  =)  )

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

37

Re: De laatste

Ik gebruik voor vullingen altijd de mix, ik vind die wel lekker. En dan een flinke hoeveelheid bebogeen erdoor. Ik heb gecondenseerde melk geprobeerd, maar die vind ik meer naar melk dan karamel smaken. Bebogeen is errug lekker erdoor =)

38 Laatst bewerkt door Siena (17-01-2014 14:03)

Re: De laatste

ik neem aan dat je de gecondenseerde melk wel eerst gekookt hebt...

(eventueel met boter en bruinebasterdsuiker erbij, net als bij die ene de taart... ehm...
kom ik later op terug

weet het weer :D, net als bij de karamel voor Millionaire’s shortbread!)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

39

Re: De laatste

Bedankt voor de tip, ik ga het een keer proberen ;)