1

Onderwerp: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Mijn zusje wilde graag een Chocolate Swirl Cheesecake voor haar verjaardag.
Dit is haar lievelingstaart van een Amerikaanse Bakkerij in Amsterdam.

Uiteraard heb ik wel eens kwarktaarten gemaakt maar deze taart was nieuw voor mij. Na een speurtocht op het internet vond ik een recept op een Amerikaanse site. Ik heb dit recept proberen te vertalen naar de Nederlandse maten etc en dit wil ik natuurlijk graag met jullie delen!

Helaas zag de taart er niet helemaal uit zoals ik had verwacht maar ik heb de taart ook iets te lang in de oven laten staan (ik was de tijd even vergeten tijdens het doen van de was :/)  Mijn zusje was super blij met haar taart en ze vond de smaak van de taart wel heeeeel erg dichtbij haar lievelingstaart komen!

Ik zeg MISSIE GESLAAGD!

Chocolate Swirl Cheesecake

Ingrediënten:
•    220 gram Oreo’s (kan ook met biscuitjes of andere koekjes)
•    200 gram extra pure chocolade (minimaal 70% cacao)
•    600 gram roomkaas (Monchou)
•    150 gram roomboter
•    150 ml zure room
•    1 el vanille aroma
•    4 eieren (200 gram)
•    250 gr suiker

-    Springvorm 24 cm
-    Satéprikker

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1382135_774130902601233_1306312209_n.jpg

Verwarm de oven voor op 170 graden

Vet de springvorm in. Maak een koekjesbodem door de Oreo’s te verkruimelen en de gesmolten boter hieraan toe te voegen. Druk dit met een lepel goed aan in de springvorm zodat je een stevige bodem krijgt. Op diverse sites zie ik dat mensen deze bodem nog even in de oven zetten maar dat heb ik niet gedaan.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1524763_774131982601125_454273572_n.jpg

Smelt de chocolade met 125 gram suiker au-bain-marie.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1546361_774132182601105_1108016708_n.jpg

Doe de roomkaas, de eieren, het vanille aroma, de zure room en de resterende 125 gram suiker in een grote mengkom. Klopt dit tot dat alles goed vermengd is en er geen klontjes meer in zitten.
Gooi de helft van het roomkaasmengsel bij de gesmolten chocolade/suiker en meng dit net zo lang tot het helemaal opgenomen is.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1535403_774132562601067_1665652966_n.jpg

Giet nu de helft van het (witte) roomkaasmengsel bovenop de koekjesbodem, daarop de helft van het chocolademengsel, vervolgens weer een laagje wit en eindig met de resterende chocolade.
Haal een sateprikker door het mengsel om eens swirl/marmer effect te krijgen.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1003054_774133172601006_2045621308_n.jpg

Bak de taart ongeveer 60 minuten in de oven op 170 graden. De taart moet stevig zijn als je hem eruit haalt.

Laat de taart afkoelen en smullen maar!!!

P.s. een uitgebreide how-to met foto uitleg staat op mijn FB pagina (www.facebook.com/taartjesgek)

Gek op taart!

2

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Mmmmm.... als ik mijn kilo's kwijt ben, dan....

Tieneke

3

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Jummie!
Lijkt heel erg op deze taart die ik vorige week heb gemaakt

http://www.ah.nl/allerhande/recepten/75 … cheesecake

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

4

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Zier er lekker uit heb er nog nooit van gehoord :)

Ga ik zeker een keer proberen !!

5

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

En zou dat ook met mascarpone kunnen ( heb ik namelijk nog in huis)  ??

6

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

ga ik ook eens proberen

neem ook eens een kijkje op mijn Facebook site: taartengoed

7

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

klinkt goed  en ziet er lekker uit! ook maar eens proberen dus.

8

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Zou dit ook werken in een cupcake vormpje? Het ziet er heel erg lekker uit namelijk!

Re: Chocolate Swirl Cheesecake met How to

Bedankt voor het recept!

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl