Onderwerp: Chocolate Swirl Cheesecake met How to
Mijn zusje wilde graag een Chocolate Swirl Cheesecake voor haar verjaardag.
Dit is haar lievelingstaart van een Amerikaanse Bakkerij in Amsterdam.
Uiteraard heb ik wel eens kwarktaarten gemaakt maar deze taart was nieuw voor mij. Na een speurtocht op het internet vond ik een recept op een Amerikaanse site. Ik heb dit recept proberen te vertalen naar de Nederlandse maten etc en dit wil ik natuurlijk graag met jullie delen!
Helaas zag de taart er niet helemaal uit zoals ik had verwacht maar ik heb de taart ook iets te lang in de oven laten staan (ik was de tijd even vergeten tijdens het doen van de was ) Mijn zusje was super blij met haar taart en ze vond de smaak van de taart wel heeeeel erg dichtbij haar lievelingstaart komen!
Ik zeg MISSIE GESLAAGD!
Chocolate Swirl Cheesecake
Ingrediënten:
• 220 gram Oreo’s (kan ook met biscuitjes of andere koekjes)
• 200 gram extra pure chocolade (minimaal 70% cacao)
• 600 gram roomkaas (Monchou)
• 150 gram roomboter
• 150 ml zure room
• 1 el vanille aroma
• 4 eieren (200 gram)
• 250 gr suiker
- Springvorm 24 cm
- Satéprikker
Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet de springvorm in. Maak een koekjesbodem door de Oreo’s te verkruimelen en de gesmolten boter hieraan toe te voegen. Druk dit met een lepel goed aan in de springvorm zodat je een stevige bodem krijgt. Op diverse sites zie ik dat mensen deze bodem nog even in de oven zetten maar dat heb ik niet gedaan.
Smelt de chocolade met 125 gram suiker au-bain-marie.
Doe de roomkaas, de eieren, het vanille aroma, de zure room en de resterende 125 gram suiker in een grote mengkom. Klopt dit tot dat alles goed vermengd is en er geen klontjes meer in zitten.
Gooi de helft van het roomkaasmengsel bij de gesmolten chocolade/suiker en meng dit net zo lang tot het helemaal opgenomen is.
Giet nu de helft van het (witte) roomkaasmengsel bovenop de koekjesbodem, daarop de helft van het chocolademengsel, vervolgens weer een laagje wit en eindig met de resterende chocolade.
Haal een sateprikker door het mengsel om eens swirl/marmer effect te krijgen.
Bak de taart ongeveer 60 minuten in de oven op 170 graden. De taart moet stevig zijn als je hem eruit haalt.
Laat de taart afkoelen en smullen maar!!!
P.s. een uitgebreide how-to met foto uitleg staat op mijn FB pagina (www.facebook.com/taartjesgek)