Onderwerp: zelf chocolade biscuit maken?
Ik wil graag eens chocolade biscuit maken. Ik gebruik de mix van fc. Kan ik daar dan wat cacao onder doen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » zelf chocolade biscuit maken?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik wil graag eens chocolade biscuit maken. Ik gebruik de mix van fc. Kan ik daar dan wat cacao onder doen?
Tip: Voor een heerlijke chocolade biscuit 40 gram cacao, 20gr. poedersuiker toevoegen en ong. een half ei. Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.
webshop schreef:Tip: Voor een heerlijke chocolade biscuit 40 gram cacao, 20gr. poedersuiker toevoegen en ong. een half ei. Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.
Op welke hoeveelheid mix is dat gebaseerd? Weet jij dat?
Oh, ik zie het al staan in de webshop. Toevoegen bij 1 kg mix denk ik. Maar dat ei, dat snap ik niet.
ik heb ooit dit ergens gelezen:
de lekkerste chocobiscuit krijg je door 1/3 van het droge mix-gewicht aan gesmolten (en afgekoelde!) chocolade toe te voegen, tijdens de laatste 2 (langzame) minuten. Plus een extra eitje - 2 bij een 30X30 kapsel- tegen het uitdrogen.
Heb het nog nooit zelf gedaan (niet zulke choc-o-holics hier
)....
Hier staat nog een goede tip: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=149071
De tip van Marianne staat ook hier: bij 330 gram mix (25cm) http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … van-de-mix
Oh, ik zie het al staan in de webshop. Toevoegen bij 1 kg mix denk ik. Maar dat ei, dat snap ik niet.
Nee, toevoegen aan een gemiddelde maat, dus 330gram (=25cm ø).
Half ei is: ei loskloppen en de helft toevoegen
Kan iemand mij zeggen wat ik dan nodig heb bij een taart van 20 cm?
je kunt alles altijd omrekenen mbv de inhoud van de taartvormen
een rond25 is 3,7liter (vorm vol laten lopen met water, dan weet je 't )
een rond 20 is 2,4liter
330gr : 3.7ltr x 2,4ltr = 214gr
of, wanneer je gesmolten choc doet:
250gr mix (tenminste, ik gebruik dat voor een rond 20) + (1/3 x 250gr) choc
je kunt alles altijd omrekenen mbv de inhoud van de taartvormen
een rond25 is 3,7liter (vorm vol laten lopen met water, dan weet je 't
)
een rond 20 is 2,4liter330gr : 3.7ltr x 2,4ltr = 214gr
of, wanneer je gesmolten choc doet:
250gr mix (tenminste, ik gebruik dat voor een rond 20) + (1/3 x 250gr) choc
Ja duidelijk. Dank je.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » zelf chocolade biscuit maken?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.