1

Onderwerp: zelf chocolade biscuit maken?

Ik wil graag eens chocolade biscuit maken. Ik gebruik de mix van fc. Kan ik daar dan wat cacao onder doen?

2

Re: zelf chocolade biscuit maken?

webshop schreef:

Tip: Voor een heerlijke chocolade biscuit 40 gram cacao, 20gr. poedersuiker toevoegen en ong. een half ei. Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Marianne schreef:
webshop schreef:

Tip: Voor een heerlijke chocolade biscuit 40 gram cacao, 20gr. poedersuiker toevoegen en ong. een half ei. Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.

Op welke hoeveelheid mix is dat gebaseerd? Weet jij dat?

4

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Oh, ik zie het al staan in de webshop. Toevoegen bij 1 kg mix denk ik. Maar dat ei, dat snap ik niet.

5

Re: zelf chocolade biscuit maken?

ik heb ooit dit ergens gelezen:

de lekkerste chocobiscuit krijg je door 1/3 van het droge mix-gewicht aan gesmolten (en afgekoelde!) chocolade toe te voegen, tijdens de laatste 2 (langzame) minuten. Plus een extra eitje - 2 bij een 30X30 kapsel- tegen het uitdrogen.

Heb het nog nooit zelf gedaan (niet zulke choc-o-holics hier :rolleyes: ;-) )....

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Hier staat nog een goede tip: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=149071

De tip van Marianne staat ook hier: bij 330 gram mix (25cm) http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … van-de-mix

7

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Lizetje schreef:

Oh, ik zie het al staan in de webshop. Toevoegen bij 1 kg mix denk ik. Maar dat ei, dat snap ik niet.

Nee, toevoegen aan een gemiddelde maat, dus 330gram (=25cm ø).
Half ei is: ei loskloppen en de helft toevoegen :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Kan iemand mij zeggen wat ik dan nodig heb bij een taart van 20 cm?

9 Laatst bewerkt door Carien (06-01-2014 19:50)

Re: zelf chocolade biscuit maken?

je kunt alles altijd omrekenen mbv de inhoud van de taartvormen :)

een rond25 is 3,7liter (vorm vol laten lopen met water, dan weet je 't ;) )
een rond 20 is 2,4liter

330gr : 3.7ltr x 2,4ltr = 214gr :)


of, wanneer je gesmolten choc doet:
250gr mix (tenminste, ik gebruik dat voor een rond 20) + (1/3 x 250gr) choc

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: zelf chocolade biscuit maken?

Carien schreef:

je kunt alles altijd omrekenen mbv de inhoud van de taartvormen :)

een rond25 is 3,7liter (vorm vol laten lopen met water, dan weet je 't ;) )
een rond 20 is 2,4liter

330gr : 3.7ltr x 2,4ltr = 214gr :)


of, wanneer je gesmolten choc doet:
250gr mix (tenminste, ik gebruik dat voor een rond 20) + (1/3 x 250gr) choc

Ja duidelijk. Dank je.