1

Onderwerp: Zak van Sinterklaas taart

Mijn eerste baksel met marsepein (afgezien van een paar varkentjes in een pigs in the mud pie), voor ons sinterklaas feest met collega's.

Het is een taart van speculaas biscuit met een laag speculaas-botercrème en een laag abrikoos-sinaasappel-likeur jam.

De eerste keer ging het uitrollen van de marsepein niet goed. Ik doe dat rechtstreeks op een stenen aanrechtblad en gebruikte poedersuiker tegen het plakken, maar daar werd de marsepein te droog van en lelijk met dat wit. Toen las ik de tip om crisco te gebruiken en dat werkte supergoed! Hele aanrecht ingevet, enorme troep, maar wel mooi marsepein :)

De heren en dames op het werk vonden hem prachtig en heerlijk.

https://31.media.tumblr.com/72ff09f0d1a4f2c0b87f958f9eae15c1/tumblr_mxkzrv3thx1skrawho3_1280.jpg
https://31.media.tumblr.com/70c814e493242a279316e652562fd07a/tumblr_mxkzrv3thx1skrawho2_1280.jpg
https://24.media.tumblr.com/2e4fedb3472801afae378861188b8647/tumblr_mxkzrv3thx1skrawho1_1280.jpg

2

Re: Zak van Sinterklaas taart

Mooi hoor  :thumb:

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Zak van Sinterklaas taart

Leuk geworden, ik gebruik een grote placemat, scheelt weer een beetje troep in de keuken :-p

4

Re: Zak van Sinterklaas taart

Nou ik vind hem super hoor! En ja soms moet je even oefenen voordat je door hebt wat voor jou het beste werkt! Dat weet je nu! ;)

5

Re: Zak van Sinterklaas taart

leuk

je mag altijd een kijkje nemen op mijn blog:
http://mamasstekkie.blogspot.com/