1

Onderwerp: Taart zakt in.

Hallo allemaal,

Ik ben al een poosje bezig met bakken en begin het steeds leuker te vinden.

Maar ik heb een probleem. Mijn taartbodem van biscuitgebak rijst heel mooi in de oven en wordt dus ook heel hoog, maar zodra ik het uit de oven haal zakt het heel erg in. Het zakt zelfs zover in dat het lijkt alsof het nooit omhoog gekomen is. Voor het recept mix ik eiwitten met suiker (suiker voeg ik in gedeelten toe) stijf en daarna spatel ik 4 eierdooiers 1 voor 1 door het beslag. Daarna zeef ik in gedeelten de bloem met een halve theelepel bakpoeder door het beslag en spatel ik het er rustig doorheen.

Als ik het beslag in de vorm doe is het ook heel luchtig, dus mijn vraag is wat doe ik fout?

De cake zit trouwens 25 minuten lang in de oven op 175 graden iets onder het midden.

Alvast bedankt voor de reacties ;)

2

Re: Taart zakt in.

hoi baktijd langer en de tempiets lager .de taart is dan in de midden niet helemaal gaar.
succes

Re: Taart zakt in.

Oké, dankje! Zal ik doen.

4

Re: Taart zakt in.

ik zou ook liever even de dooiers met gedeelte suiker opkloppen, daarna wit erdoor spatelen en de bloem.

succes.

5

Re: Taart zakt in.

dé tips zijn al gegeven, succes!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Taart zakt in.

inderdaad langer bakken, als ie inzakt is ie nog niet gaar. en dan op 160 graden of zo. kan zo 35-40 minuten duren hoor!

Re: Taart zakt in.

Oké heel erg bedankt allemaal!!