Onderwerp: Taart zakt in.
Hallo allemaal,
Ik ben al een poosje bezig met bakken en begin het steeds leuker te vinden.
Maar ik heb een probleem. Mijn taartbodem van biscuitgebak rijst heel mooi in de oven en wordt dus ook heel hoog, maar zodra ik het uit de oven haal zakt het heel erg in. Het zakt zelfs zover in dat het lijkt alsof het nooit omhoog gekomen is. Voor het recept mix ik eiwitten met suiker (suiker voeg ik in gedeelten toe) stijf en daarna spatel ik 4 eierdooiers 1 voor 1 door het beslag. Daarna zeef ik in gedeelten de bloem met een halve theelepel bakpoeder door het beslag en spatel ik het er rustig doorheen.
Als ik het beslag in de vorm doe is het ook heel luchtig, dus mijn vraag is wat doe ik fout?
De cake zit trouwens 25 minuten lang in de oven op 175 graden iets onder het midden.
Alvast bedankt voor de reacties