1

Onderwerp: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

de Macorons de Paris!

http://oneofacake.nl/onewebmedia/m02.jpg

http://oneofacake.nl/onewebmedia/m01.jpg


Best aardig gelukt vind ik zelf.


Omdat ik zelf nooit eerder een macaron gegeten heb vraag ik me een paar dingen nog af:


- moet je de macaron helemaal afbakken, of hoort de binnenkant zacht te blijven?
(ik las nl in een recept dat de zachte binnenkant ontstaat door de vulling, dus dan lijkt me dat je de macaron zelf helemaal moet gaar bakken?....)

- hoe groot hoort de macaron te zijn?

- hoe weet je of je de macaron lang genoeg gebakken hebt?
(is daar een foefje voor, zoals bij biscuit bakken het nakijken door te prikken met een naald?...)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

De macaron moet een voetje krijgen. De jouwe hebben dat nog niet allemaal, dus ik denk dat je ze wat langer moet laten drogen.
Volgens mij moeten ze een beetje zacht blijven van binnen.
Voor de macarons kun je een macaron template opzoeken, even googlen, wat je onder je bakpapier kunt leggen tijdens het spuiten.

En lang genoeg bakken, dat is trial and error, vaak proberen tot je de instellingen voor jouw oven gevonden hebt.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

3

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

Anouckjewel:

bedankt voor je antwoord!

De voetjes zaten bij bijna alle macarons scheef...
dus aan de ene zijde wel, maar aan de andere niet.

Geen idee hoe dat komt, ik had een bakmat v.d. xenos gebruikt.
Er zat wel echt een leerachtig velletje op, heb zo ook goed lang laten drogen.

Zal verder gaan stoeien met temperatuur en tijd!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

Dan is het misschien meer de consistentie van je beslag. 4Iets te dun wellicht.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

5

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

dat zou kunnen, misschien dan toch net iets te lang gespateld...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

Kan ook nog met de verdeling van de temperatuur in je oven te maken hebben. En ze horen krokant van buiten te zijn en chewy binnenin.

7

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

taartjesdroom:

dat chewy binnen in is dus ook van de macaron zelf?
Dus zeg maar net niet helemaal gaar bakken...


De 'scheve voetjes' kan idd ook aan de oven liggen,
die is niet 100% (wordt bv veel heter dan aangegeven,
maar goed, dat weet ik)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

kun je eigenlijk ook meerdere portie's in 1x bakken?
op verschillende bakblikken bedoel ik dan.

(dus op verschillende hoogtes in de oven)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

Heb ik al wel eens gedaan ja.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

10

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

zeker goed gelukt!

Re: Mijn 1e keer hét beruchte & geliefde koekje...

Ziet er goed uit! Pas geleden had ik ze ook voor het eerst gemaakt.. Bleef spannend tot ze uit de oven kwamen haha