Dank jullie wel!
Recept:
Deeg (voor beide soorten het zelfde) voor 12 stuks
250 gram bloem met 1,5 theelepel bakpoeder en een snuf zout mengen met 165 gram koude boter in kleine klontjes, tot het een soort kruimels worden, dan 125 gram suiker er bij en rasp van een halve citroen, 1 ei er bij en kneden tot een deeg.
Verdeel het deeg in 12 stukjes en maak er platte rondjes van ongeveer 10 cm doorsnee van.
Amandelvulling voor 12 stuks:
300 gram amandelspijs en 1/2 ei door elkaar kneden
Appelvulling voor 12 stuks:
1,5 goudrenet in stukjes mengen met 30 suiker, 1 eetlepel water, 25 gram rozijnen, kaneel en een snuf nootmuskaat.
Op elk rondje een hoopje vulling leggen en het deeg er overheen vouwen tot het dicht is.
Leg de balletjes deeg in een ingevette muffinvorm en druk aan met de onderkant van een glas.
Bak 20-25 minuten op 180 graden