1

Onderwerp: Afsmeren met ganache?!?

In de hoop dat iemand mij kan helpen...

Ik heb gehoord dat je de taart superstrak kan afsmeren, maar hoe gaat het in z'n werk. Ik gebruik meestal botercrème, alleen klinkt ganache mij veel lekkerder in de oren  :)

Alvast bedankt!

Bakmutsje

Zoals je thuis bakt, bak je nergens...

2

Re: Afsmeren met ganache?!?

moet je even bij recepten zoeken naar ganache. Als je dat gemaakt hebt, kun je dat ongeveer netzo afsmeren als botercreme, alleen dan inderdaad veel lekkerder.
Ik heb laatst zelf caramelganache gemaakt, en dat smeert af als een stevige chocopasta...  :9

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

3

Re: Afsmeren met ganache?!?

Of even googelen op 'ganache by michelle', zij heeft een kleine serie van 3 youtube filmpjes waar je heel veel praktische dingen uit kunt halen ;)

4 Laatst bewerkt door Anna_4 (03-11-2013 13:14)

Re: Afsmeren met ganache?!?

Oeps! 2 keer  :rolleyes:

Re: Afsmeren met ganache?!?

Ik smeer nu vaker af met ganache dan met botercreme, met ganache krijg ik het veel straker. Ik doe eerst een dun laagje en laat het op stijven in de koelkast. Dan later een 2e laagje en weer op laten stijven, dan met een warm paletmes later er langs en je taart is strak

6

Re: Afsmeren met ganache?!?

Dank jullie wel! Ik ga de filmpjes opzoeken en dan zelf proberen.

Zoals je thuis bakt, bak je nergens...