Onderwerp: ganache ziet er dof uit
Ik heb onlangs voor het eerst een taart afgesmeerd met ganache. Opzich ging het redelijk, strakker dan met bc maar ik vond het er op de taart zo dof uitzien. Als ik hier op het forum met ganache afgesmeerde taarten zie hebben ze altijd een beetje iets glanzends, de glans die chocolade van zichzelf ook heeft waardoor het er gewoon smakelijker uitziet ofzo.
Wat zou ik verkeerd gedaan hebben? Heb 250 ml slagroom met 250 ml pure chocolade gebruikt. De slagroom aan de kook gebracht en over de chocolade gegoten en geroerd tot de chocolade was opgelost. Het afkoelen duurde erg lang dus heb het uiteindelijk even in de koelkast gezet. natuurlijk was het toen te hard en heb ik het nog even in de magnetron gedaan.
Het smaakte prima en met de marsepein er over heen zag je er niks van maar moet binnenkort een taart zonder marsepein maken (mn papa houdt niet van marsepein), afgesmeerd met ganche, dus dan wil ik graag dat het er zo goed mogelijk uit ziet