Onderwerp: Help! Gróót gat onder een krokant bovenlaagje (gv, prinsessenmold)
Hallo allemaal,
Vandaag heb ik een forumrecept voor een glutenvrije genoise gebruikt.
6 eieren opgewarmd en geklopt met 300 gram suiker. Toen 180 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel en 120 gram amandelmeel gezeefd en erdoor gespateld. Toen nog 40 gram gesmolten en afgekoelde boter erdoor gespateld. In de wondermold en 50 minuten gebakken op 180 graden. Hij was niet helemaal tot de rand gekomen en toen ik hem uit de vorm haalde bleek er onder de krokante bovenlaag een héél groot gat te zijn ontstaan!
Omdat ik verwachtte dat de taart tot de rand zou rijzen dacht ik dat ik misschien niet lang genoeg geklopt had. Dus bij poging twee de eieren en de suiker ruim 20 minuten op de hoogste stand geklopt en de rest verder hetzelfde gedaan. Maar dat bleek niet het euvel want ook deze taart bleek hol van binnen. Was nu wel netjes tot de rand gebakken, maar dus weer zo'n enorm groot gat er in!
Wie heeft er een idee hoe dit kan ontstaan? Ik vind het zo vreemd dat er wel een bovenkant is en dat het daaronder hol is.
Kijk uit naar jullie meedenken