1

Onderwerp: eerste keer petit fours

Zoals de titel al zegt min eerste keer petit fours

Tips en tricks zijn meer dan welkom, want makkelijk ging het niet.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-J88MRUTE-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TNCIHLQL-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VYDXPOYA-D.jpg

bedankt voor het kijken en een reactie is altijd leuk!

2

Re: eerste keer petit fours

Ziet er heel fleurig uit  :thumb:

Re: eerste keer petit fours

Dank je wel!

4

Re: eerste keer petit fours

Geen tips, ik weet hoeveen werk het is en ik vond het een lastig klusje, dus alle lof!  :lol:


Marjolein

5

Re: eerste keer petit fours

:thumb:  :thumb:

6

Re: eerste keer petit fours

mooi fleurig geheel hoor
je zou ze nog wat verder kunnen versieren met bv een bloemetje, vlindertje, strikje oid bovenop

maar vind ze al hartstikke mooi gelukt!

Re: eerste keer petit fours

Dank jullie wel.

@suus2905: dat ga ik de volgende keer inderdaad proberen. Bedankt voor de tip.

8

Re: eerste keer petit fours

Zien er vrolijk uit. :Y  Ik heb geen tips voor je, wil ze zelf ook graag een keer maken.
Misschien een goed scherp (natgemaakt) mes om ze door te snijden?

9

Re: eerste keer petit fours

Ook ik heb geen tips...heb ze nog nooit gemaakt maar ze zien er heel mooi uit!!

10

Re: eerste keer petit fours

Maria1000 schreef:

Zien er vrolijk uit. :Y  Ik heb geen tips voor je, wil ze zelf ook graag een keer maken.
Misschien een goed scherp (natgemaakt) mes om ze door te snijden?

Dank je wel.

Maar gaat de fondant dan niet smelten als je het mes nat maakt?
Mijn mes was iid niet scherp genoeg.

11

Re: eerste keer petit fours

Nee, gewoon een beetje vochtig om wat makkelijker erdoorheen te komen. Daar smelt het niet meteen van. Desnoods dep je eventueel vocht weg met een beetje keukenpapier.  :)

12

Re: eerste keer petit fours

Ik snij ze altijd bevroren, dan een versiering er op en in een papiertje zetten.
Verder laten ontdooien in een doosje.

13

Re: eerste keer petit fours

Ziet er goed uit! Ik ga me er binnenkort ook aan wagen.

@karla: thx voor de tip. Die zal ik eens proberen

14

Re: eerste keer petit fours

karla59 schreef:

Ik snij ze altijd bevroren, dan een versiering er op en in een papiertje zetten.
Verder laten ontdooien in een doosje.

Zet jij hem dan in de diepvries als de fondant er al over heen zit?
Ik heb hem nu in de diepvries gezet voordat de fondat erover heen ging omdat ik anders bang was dat de vulling eruit zou lopen op het moment dat ik de banen ging snijden.

15

Re: eerste keer petit fours

Ik vul een vierkante taart, snij hem dan in repen, daar die ik fondant of marsepein over en zet ze dan in de vriezer.
Wanneer ik ze nodig heb haal ik ze er de vorige avond eruit, doe de versiering erop en dan kunnen ze verder ontdooien.

16

Re: eerste keer petit fours

karla59 schreef:

Ik vul een vierkante taart, snij hem dan in repen, daar die ik fondant of marsepein over en zet ze dan in de vriezer.
Wanneer ik ze nodig heb haal ik ze er de vorige avond eruit, doe de versiering erop en dan kunnen ze verder ontdooien.

Loopt dan niet je vulling er aan de zijkant uit als je hem in banen snijd?

17

Re: eerste keer petit fours

Nee hoor, ik vul meestal met 2 dunne laagjes en dan loopt het er echt niet uit.
Gebruik wel een echt scherp mes zodat je niet zo hoeft te duwen.

18

Re: eerste keer petit fours

ok super bedankt voor de tips! Ga ik het de volgende keer zo proberen!