1

Onderwerp: MBC van poedersuiker?

Ik vroeg me opeens af of je dit ook met poedersuiker i.p.v. kristalsuiker kan maken (heb nog een hele zak staan nl.)

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd.

2

Re: MBC van poedersuiker?

Ik maak alles cremes met poedersuiker, maar wee net waar je M voor staat eigenlijk hihihi

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

3

Re: MBC van poedersuiker?

Bedoel je Meringue Botercrème?
Die maak ik altijd met poedersuiker. Ik gebruik eigenlijk nooit kristalsuiker. Tenzij je natuurlijk iets anders bedoelt. :+

Re: MBC van poedersuiker?

Ja die bedoel ik, dus kan het gewoon met poedersuiker maken, goed om te weten.

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd.

5

Re: MBC van poedersuiker?

Het is zelfs de bedoeling dat je die bereidt met poedersuiker.
Wel even door een zeefje halen zodat de crème mooi glad wordt.

6

Re: MBC van poedersuiker?

De swiss mbc maak ik altijd met fijne kristalsuiker, het lost op in de eiwitten als je ze opwarmt. Poedersuiker zal ook wel gaan maar dat geeft vaak zo'n stuifzooi :lol:

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

7

Re: MBC van poedersuiker?

Het ligt aan het recept wat je gebruikt denk ik.
Ik maak MBC van suikersiroop (dus warm schuim, heb ik op T&T geleerd :+ ). Dan is de kristalsuiker nodig.
Maak je het van koud schuim :+ , dan kan je poedersuiker gebruiken. Die voeg je nl rechtstreeks aan het eiwit toe. Maar dan mag een zwangere eigenlijk je mbc niet omdat er dan rauw ei in je eindprodukt zit.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

8

Re: MBC van poedersuiker?

Maar dan mag een zwangere eigenlijk je mbc niet omdat er dan rauw ei in je eindprodukt zit.

Als je het recept goed volgt, verhit je de eiwitten voldoende. Dit is lastig,maar met een suikerthermometer zeker goed te doen. Als je de eiwitten verhit tot >70 graden, zijn ze gepasteuriseerd en dus veilig.

Van suikersiroop is italiaans schuim of kookschuim volgens mij.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym