Onderwerp: hoe bonbon mallen maken van aardappelzetmeel Dominique Persoone
Hai,
Dominique Persoone, een chocolatier uit België, heeft dit jaar in een uitzending van zijn tv-programma Shock-o-latier op 24 kitchen laten zien hoe je een mal kan maken met maiszetmeel.
Dan kan je chocolade in elke vorm maken.
Weet iemand precies hoe en wat?
Of misschien toevallig de uitzending opgenomen?
Ik denk dat het de 2e aflevering was maar dat weet ik niet 100% zeker.
Dit is alles wat ik toen zo gauw heb opgekrabbeld:
Benodigdheden:
Chocolade
Gieten in maiszetmeel (mag niet te vers zijn)
Griessuiker (=fijne kristalsuiker gebruiken zeer waarsch)
Glucose (handen even spoelen met koud water dan plakt het niet op de handen)
Water
Gelatine
Kleurstof
Ik weet dat hij ook vissen heeft afgedrukt in cacaopoeder , maar die manier bedoel ik niet.
Kortom: hoe maak je een afdruk in Maizena die je kunt vullen met chocolade?