1

Onderwerp: Van hel naar chique

Een week geleden was ik jarig. Ik wilde natuurlijk een prachtige taart maken en had als idee om een redvelvet taart te maken en te vullen met creamcheesefrosting.
Klinkt heerlijk toch? En dat is het ook.
Maar de fout die ik maakte was echt een beginnersfout.
Ik smeerde namelijk ook af met de frosting. Dit terwijl er in het recept slagroom zit. Ik weet dat dit niet kan, maar ik was denk ik in de wolken was met het feestje wat die avond zou komen.
Nadat ik hem had afgesmeerd en bekleed was ik totaal niet tevreden. De lagen waren zichtbaar ondanks dat ik de cream had gekleurd. Daarnaast zag je dat ze uit aan het zetten waren en was de taart dus niet zo strak als dat ik gewent was van mezelf.
Dus heb ik de fondant er afgehaald. De lagen los gepulkt en botercrème gemaakt.
Gelukkig waren de bovenste en onderste laag redvelvet redelijk heel. Dus alleen de overige lagen zijn echt gepuzzeld weer in elkaar gezet.
Ik heb dijkjes gemaakt, de taart opnieuw gevuld en afgesmeerd.
Daarna een nieuwe laag fondant uitgerold en bekleed. Nu was de taart weer strak zoals ik van mezelf gewend ben.
Ook vind ik hem nu erg chique geworden. Mijn zus gaf aan dat ze het op een trouwtaart vond lijken, dus poging gelukt want ik was aan het oefenen voor volgend jaar 
De gele taart is compleet geinspipikt van het forum hier. Gespoten met citroencrème uit het blue-band boekje.
Op het werk vonden ze de taart heerlijk én erg mooi.

Genoeg gekletst hier zijn de foto’s.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TJ7ICVEK-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QHON8R88-D.jpg

Sorry voor de lap tekst, maar dit wilde ik ff kwijt  ;)

Daarnaast graag feedback over het maken van zo’n grote roos.
Ik heb een how2 van hier, maar de roos bleef redelijk compact, wat ik eigenlijk niet wilde. Daarnaast wilde de roos maar niet drogen ondanks de tylose die ik door de fondant had gedaan. Daarom heb ik hem ondersteunt met drie roosjes.

2

Re: Van hel naar chique

Ojee, tja soms heb je je hoofd er gewoon even niet bij,
toch nog helemaal goed gekomen gelukkig!

je taarten zien er idd erg mooi uit!


een tip voor de grote roos,

zorg dat de bladeren op gelijke hoogte zitten,
liever ietsje hoger dan de tip/kegel waar je mee begint.

bij jou eerste foto zie je heel goed dat de blaadjes steeds een treetje lager zitten.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Van hel naar chique

Goed opgelost hoor! mooie taart geworden! :thumb:

Voor de roosjes gebruik ik deze how to:
http://www.youtube.com/watch?v=r-VoLclMRwo
Zelf meng ik nooit tylose door fondant, ik heb gum paste van satin ice. Ik vind die erg fijn werken en wordt ook mooi hard!

Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie ;) http://www.detaartenvandejuf.nl/

4

Re: Van hel naar chique

Dankjullie voor de leuke reactie.

Ik zal eens gum paste gaan proberen.

Re: Van hel naar chique

Leuk gelukt hoor! En ik denk dat je beginnersfout er eentje us die heeeel veel van ons al een keertje gemaakt hebben. En dan doe je dat dus idd nooit meer  :Y

Voor je roos zag ik idd wat Sienna al zei. En ik vroeg me af hoe je je 26 gemaakt hebt? Vind m erg leuk! Bleef t ook goed staan?

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

6

Re: Van hel naar chique

Dankjewel
Het YouTube filmpje zal ik eens goed bekijken

De letters heb ik gemaakt door tylose door de fondant gedaan. Stokje erin en dan goed laten drogen.
Heb het voor de foto en het showen erin gedaan. Niet in de koelkast dan wordt hij slap.

7

Re: Van hel naar chique

Ik gebruik nooit slagroom door mijn cream cheese.... Ik gebruik mon-chou, boter en poedersuiker. Verder vind ik je taart wel erg leuk!

8

Re: Van hel naar chique

@Yavahn wat is de precieze verhouding van die ingredienten?

In het recept wat ik hier vond stond slagroom, hij was erg lekker alleen kon ik er dus niet mee afsmeren  :rolleyes: