Onderwerp: Beginners vragen
Ik heb een paar vragen en ik hoop dat jullie deze willen beantwoorden. Ik kon niet alles op het forum terug vinden.
Voor zaterdagmiddag wil ik een taart maken, mijn eerste dus.
Op het forum heb ik gelezen dat je de marsepein decoraties al paar dagen van te voren kan maken en bewaren in een luchtdichte doos/trommel met vershoudfolie.
Nu mijn vragen over de taart zelf.
Ik ben van plan om een bescuitgebak als bodem te maken. Teremperen met grand marnier, dan dun laagje aardbeien jam en daarop aardbeienbavarois. De volgende laag hetzelfde.
Ik heb begrepen dat voordat je het gaat bekleden met fondant dat je de taart in moet smeren met een laagje botercreme.
Wat doe ik wanneer?
Kan ik hem vrijdagavond al helemaal besmeren, in de koelkast zetten en zaterdagochtend bekleden met fondant? Wordt de botercreme dan niet hard? Kan ik het fondant er dan nog omheen doen?
Of kan ik vrijdag alles al doen? Incl fondant en de taart in de koelkast zetten of smelt het dan?
Alvast bedankt.