Onderwerp: 2 vragen kneden fondant
1. Voor het bekleden van een taart heb je al snel 3 pakjes fondant nodig. Wat is de beste manier van kneden? Wat ik nu doe, is beginnen met pakje 1 wat soepeler kneden, dan pakje 2, dan pakje 3, en dan stop ik het allemaal bij elkaar en kneed ik het 10 minuten. Is hier een betere manier voor?
2. Ik ga een lieveheersbeest taart maken en heb dus zwarte fondant als decoratie (voor de ogen, de stippen en de middenlijn). Kan ik dan het beste al het zwarte fondant in één keer kneden en dan een voor een de benodigde figuren maken?
Ik vraag dit omdat ik bang ben dat het fondant waar ik dan even niet mee werk, hard wordt. Maar het is ook geen doen om steeds een klein stukje fondant 10 minuten te kneden alleen voor datgeen waar je op dat moment aan werkt (sorry voor mijn warrige uitleg).
Laatst wilde ik dus met de hand 100 kleine balletjes maken.
Ik had fondant gekneed en daarvan 10 slierten gemaakt en die in 10 stukjes gesneden, waarna ik balletjes moest rollen. Maar al die stukjes werden hard en ik wist niet hoe snel ik balletjes moest gaan rollen!
Snappen jullie mijn dilemma een beetje? Alvast bedankt!!