Onderwerp: mislukt biscuit
hallo bakkers,
ik ben marleen en ik ben 16 jaar. zoals iedereen hier hou ik van bakken maar er is een probleem: mijn biscuit wil niet lukken. Natuurlijk heb ik wel een beetje rondgekeken en naar de tips geluistert, maar het wil maar niet lukken..
ik gebruik de verste eieren (dezelfde of de vorige dag uit het kippenhok), ik heb de eieren een paar uur van te voren op het aanrecht laten staan zodat ze op kamertemperatuur komen, ik heb ze minstens 10 minuten in de keukenmachine geklopt. de bloem/bakpoeder 3 keer gezeefd en daarna in kleine beetjes er bij geschept. ik heb het niet geroerd maar geschept en ook nog met een metalen lepel. en toch wil het maar niet lukken. het is te droog, voor mijn gevoel ook heel erg kruimelig. mijn baktijd verschilt nogal met welk recept ik gebruik (ik heb er veel gebruikt.. ) maar de laatste biscuit was ongeveer 45 minuten op 180 graden. ook was het binnenin een beetje ingezakt, maar dat was verder niet zo erg omdat ik toch de onderkant gebruikte.. maar de smaak.. wat doe ik verkeerd ?