1

Onderwerp: Gelatine in koude vulling gaat klonteren

Het is nu een paar keer voor gekomen dat ik gelatine nodig heb gehad bij het maken van een vulling.
Telkens heb ik braaf opgevolgd wat er in de werkwijze stond, maar telkens weer begint de gelatine weer te stollen zodra ik deze door de overige ingrediënten mix.
Nu lijkt het mij logisch dat dit komt door de lage temperatuur van deze ingrediënten, maar op deze manier wordt het niet mooi vermengd en zorgt het alleen maar voor vieze gummie-gelatinestukjes.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de gelatine mooi wordt verdeeld door de koude vulling zonder dat deze te snel stolt en klontjes veroorzaakt?

2 Laatst bewerkt door kokkie (18-09-2013 17:06)

Re: Gelatine in koude vulling gaat klonteren

Door een paar eetlepels van je vulling bij je opgeloste gelatine te doen, goed mengen, en dan pas dit mengseltje bij de vulling doen, onder goed roeren. Probeer maar eens, hopelijk lukt het je nu wel.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: Gelatine in koude vulling gaat klonteren

Door een paar eetlepels van je vulling bij je opgeloste gelatine te doen, goed mengen, en dan pas dit mengseltje bij de vulling doen, onder goed roeren. Probeer maar eens, hopelijk lukt het je nu wel.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: Gelatine in koude vulling gaat klonteren

2x, nu moet het zéker lukken....  :lol:

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

5

Re: Gelatine in koude vulling gaat klonteren

Hihi bedankt voor je tweevoudig advies kokkie  :+
Ik ga het snel proberen. :thumb: