1

Onderwerp: cake board of karton voor stapelen?

Hoi allemaal
Ik vroeg me af of jullie voor het stapelen gebruik maken van kartons, vetvrij of de glimmende, of van cake boards? Ik denk dat cake boards vooral voor grotere taarten is?

Groetjes

2

Re: cake board of karton voor stapelen?

Ik gebruik altijd cake-board.... :thumb:

Miruna's Cakes te Helmond

3

Re: cake board of karton voor stapelen?

Twee laags doe ik met dubbele taartkartons, vetvrije kanten naar onder en boven.

Bij drie of meer laags doe ik tussen de bovenste twee lagen taartkartons en bij de andere lagen cakeboards (en in alle lagen dowels natuurlijk!)

De gekleurde taartkartons (sier) doe ik soms onder een taart die ik af moet leveren en waar ik een sierrand onderlangs spuitmet Royal icing bijvoorbeeld, die kleeft anders in je taartdoos.
En soms wil ik geen sierdrum of plankje eronder.

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!

4 Laatst bewerkt door DotjeSlagroom (02-09-2013 21:28)

Re: cake board of karton voor stapelen?

miruna schreef:

Ik gebruik altijd cake-board.... :thumb:

Oke en dan bekleed je cake board mee als je je taart bekleed?

Re: cake board of karton voor stapelen?

Siska1974 schreef:

Twee laags doe ik met dubbele taartkartons, vetvrije kanten naar onder en boven.

Bij drie of meer laags doe ik tussen de bovenste twee lagen taartkartons en bij de andere lagen cakeboards (en in alle lagen dowels natuurlijk!)

De gekleurde taartkartons (sier) doe ik soms onder een taart die ik af moet leveren en waar ik een sierrand onderlangs spuitmet Royal icing bijvoorbeeld, die kleeft anders in je taartdoos.
En soms wil ik geen sierdrum of plankje eronder.

Oke.. Dus de kartons die je tussen de bovenste lagen doet zijn niet van die gouden of zilveren, maar gewoon van die witte? Ik weet niet goed wat het verschil in tussen die twee..

6

Re: cake board of karton voor stapelen?

Een cake board is wat steviger dan 2 kartons op elkaar.

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: cake board of karton voor stapelen?

De zilveren/gouden zijn dikker en steviger dan een wit taartkarton.
Het ligt er een beetje aan hoe hoog en groot de stapel is of ik wel/niet boards gebruik. Bij een 30-25-20 gebruik ik wel boards. Bij een 20-15 doe ik meestal onder de 15 een dubbelwit taartkarton.
Begrijp niet zo goed wat je je bedoelt met 'meebekleden'. Het board is ne zo groot als je taart dus wanneer je afsmeert, ga je met de scraper langs het board. Bij het bekleden ga je tot over het board. Je ziet het board dan niet meer. Ideaal bij het oppakken van je taart vind ik dat de taart niet kan vervormen, wat bij taartkarton wel eens zo is.
Onder de stapel kun je een cakedrum doen. Die is meestal groter dan de taart en kun je meebekleden, of je legt er later een rand marsepein/fondant langs.

Re: cake board of karton voor stapelen?

Esther68 schreef:

De zilveren/gouden zijn dikker en steviger dan een wit taartkarton.
Het ligt er een beetje aan hoe hoog en groot de stapel is of ik wel/niet boards gebruik. Bij een 30-25-20 gebruik ik wel boards. Bij een 20-15 doe ik meestal onder de 15 een dubbelwit taartkarton.
Begrijp niet zo goed wat je je bedoelt met 'meebekleden'. Het board is ne zo groot als je taart dus wanneer je afsmeert, ga je met de scraper langs het board. Bij het bekleden ga je tot over het board. Je ziet het board dan niet meer. Ideaal bij het oppakken van je taart vind ik dat de taart niet kan vervormen, wat bij taartkarton wel eens zo is.
Onder de stapel kun je een cakedrum doen. Die is meestal groter dan de taart en kun je meebekleden, of je legt er later een rand marsepein/fondant langs.

Bedankt voor je antwoord. Dat is inderdaad wat ik bedoel met meebekleden! Maar een drum is toch hetzelfde als een board?

9

Re: cake board of karton voor stapelen?

DotjeSlagroom schreef:
Esther68 schreef:

De zilveren/gouden zijn dikker en steviger dan een wit taartkarton.
Het ligt er een beetje aan hoe hoog en groot de stapel is of ik wel/niet boards gebruik. Bij een 30-25-20 gebruik ik wel boards. Bij een 20-15 doe ik meestal onder de 15 een dubbelwit taartkarton.
Begrijp niet zo goed wat je je bedoelt met 'meebekleden'. Het board is ne zo groot als je taart dus wanneer je afsmeert, ga je met de scraper langs het board. Bij het bekleden ga je tot over het board. Je ziet het board dan niet meer. Ideaal bij het oppakken van je taart vind ik dat de taart niet kan vervormen, wat bij taartkarton wel eens zo is.
Onder de stapel kun je een cakedrum doen. Die is meestal groter dan de taart en kun je meebekleden, of je legt er later een rand marsepein/fondant langs.

Bedankt voor je antwoord. Dat is inderdaad wat ik bedoel met meebekleden! Maar een drum is toch hetzelfde als een board?

Drum is dikker dan een board

http://www.deleukstetaartenshop.nl/func … rond-o30cm

Re: cake board of karton voor stapelen?

Oja natuurlijk, bedankt!

11

Re: cake board of karton voor stapelen?

DotjeSlagroom schreef:
miruna schreef:

Ik gebruik altijd cake-board.... :thumb:

Oke en dan bekleed je cake board mee als je je taart bekleed?

Bord is dezelfde maat als je biscuit, ik bekleed altijd tot op m'n werkblad.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart