Ik gebruik altijd dit recept. Perfect!
- 2 citroenen (liefst biologisch, zodat er geen troep in de schil zit)
- 200gr witte basterdsuiker
- 125gr roomboter, op kamertemperatuur
- 2 eieren
Rasp de 2 citroenen en pers het sap uit.
Zeef het sap zodat er geen pitjes of dikke vliesjes meer in zitten.
Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een (metalen) kom en laat de boter au bain marie smelten, terwijl je het door elkaar roert.
Zorg dat het vuur niet te hoog staan (medium).
Zodra het helemaal gesmolten is en een goed vermengt papje is, roer je de citroensap erdoor.
Klop de eieren los in een aparte schaal en schenk die daarna bij het mengsel. Roer wederom goed door. En nu moet je geduld hebben. Door de hitte zal het mengsel langzaam een dikke pasta worden.
Blijf geregeld roeren en zorg dat het mengsel niet gaat koken. Hou rekening met een bereidingstijd van 10 tot 20 minuten.
Als de lemon curd de voor jou gewenste dikte heeft, haal je de kom (voorzichtig) van de pan af en laat je de curd afkoelen.
Door het afkoelen dikt de curd nog verder in. Het uiteindelijke resultaat zal een dikte hebben van een pasta.
Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake