Ik heb ook een hele lekkere recept van New York cheesecake.
Alleen, het recept heb ik uit Zweden meegenomen, en daar zijn recepten in milliliters aangegeven in plaats van gram. Ik ga het vertalen:
18 Digestive koekjes
50 ml suiker
100 gram boter
De koekjes in de keukenmachine doen, samen met de suiker. Het gesmolte boter door de koekjes, tot dat het een massa is. Nu in een ingeboterde vorm van ongeveer 22 cm, de koekjes-massa drukken. In 175 graden 10 minuten in de oven.
400 g Philadelphia kaas
500 g Hutte Kase
200ml demi creme-fraiche
2 eieren
150 ml suiker
vanilleextract of vanillesuiker
2 eetlepels maizena
De Philadelphia, hutte kase en suiker mengen. Doe de eieren, de vanille en maizena. Tot dat het goed gemengd is. De creme fraiche als latste eri nmengen.
Nu over de bodem die al van te voren was gebakken en afgekoeld. In 200 graden ongeveer 40 minuten bakken. De cake mag graag in de oven afkoelen, oven uit en de oven-deur halfopen, ongeveer 3 uur.
(Ik hoop dat mijn vertaling goed te begrijpen is, mijn Nederlands is soms niet zo goed voral met schrijven)