Onderwerp: Erie-taart
Mijn vriend werkt bij Erie (bedrijf dat waterontharders verdeeld) en omdat ik mij gisteren verveelde had ik een taartje voor zijn werk gemaakt.
Weer niet helemaal gelukt, scheuren enz...
Bij mij mislukt het altijd om de taart te bekleden, ofwel heb ik niet ver genoeg uitgerold ofwel te dun, ...
Hebben jullie misschien tips voor mij zodat mijn taart wat strakker kan worden?
afgesmeerd met roomboter met aardbeienconfituur

, wat betreft het te kort uitrollen, meten is weten, ik meet altijd de hoogte nadat ik heb gevuld en afgesmeerd, maal 2 plus het aantal cm in de breedte (of lengte... hoe je het wil zien haha). Ik heb een mat waarop de maten staan dus dan weet ik precies tot waar ik minimaal moet uitrollen, ik rol altijd nog een klein beetje verder voor wat speling, mat ondersteboven en voorzichtig "afpellen". Verder wat betreft scheuren, niet te dun uitrollen en niet te veel en niet te weinig kneden, en als de fondant er net op ligt helpt het soms ook om even de randjes met crisco in te smeren. En zoals Saskia al zei, aldoende leert men. Heb er ook even over gedaan, heel wat leermomentjes gehad

