1

Onderwerp: Ganache niet mijn ding

Heb gisteren volgens het recept hier, de overige topics en YouTube Michelle de ganache gemaakt om af te smeren. Dat was 1 groot drama dus dat doen we nooit meer. Ik wil wel heel graag de ganache maken om te overgieten omdat eigenlijk niemand hier van marsepein houdt. En om nou steeds al het marsepein de vuilnisbak in te zien verdwijnen is ook zo wat.

Ik had gisteren nog wat slagroom en chocolade over dus wat was begonnen als 2de poging ganache om af te smeren is geëindigd in een soort gietbare ganache. De taart was nog niet eens gevuld dus heb het op een koele plek met plastic folie OP de ganache bewaard. Weet niet of het nu nog te gebruiken is. Wat mij opviel is dat het wel een soort klont was, wel vloeibaar maar ik had het idee dat als ik dit zou gieten, de hele massa in een keer als een soort slijm uit mijn bakje zou glijden... Dat is niet goed denk ik. Wat gaat er dan fout? Ik heb gewoon de slagroom van de AH gebruikt, gebruik ik altijd en chocolade extra puur van de Dirk. 76%.

Nog een vraag ik heb chocolade biscuit en als vulling, slagroom en aardbeien bavarois. Moet ik dit echt afsmeren en dijkjes maken van botercreme als ik ganache wil gieten? Botercreme en ganache... Kan mij niets voorstellen bij die combi. En die smeerbare ganache doe maar niet meer.

Re: Ganache niet mijn ding

Ik denk dat je ganache in de schift is gegaan.
Kijk anders even op mijn blog, daar heb ik een uitgebreide uitleg staan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Ganache niet mijn ding

Dat heb ik 1 x gehad met raar weer en ganache uit de vriezer weet niet hoe ik dat heb opgelost toen... :think:  was voor eigen gebruik

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

4

Re: Ganache niet mijn ding

Het goedje van gisteravond dat vloeibare...toen ik net keek, en proefde een soort korrelige massa. Als ik het opwarm is het weer vloeibaar. Lijkt alsof het door de olie uit de chocolade zo raar wordt. (Zoals snot in een potje) Vloeibaar maar 1 massa. Denk als ik dit over de taart giet/smeer en in de koelkast zet niet echt lekker is.

Ik ga zo marsepein halen beter een mooie taart met marsepein wat voor 99% wordt weggegooid dan nog eens 5 euro aan slagroom en chocolade die meteen al weggegooid moet worden.

Re: Ganache niet mijn ding

Korrelig? Is er niet per ongeluk water bij gekomen? Door bv vochtige pan of kom?

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

6

Re: Ganache niet mijn ding

Is het niet te heet geworden? Dan wil chocola ook wel eens "recalcitrant" worden  :P Ik warm het op, laat het grootste deel smelten, en dan de laatste stukken chocola laat ik gewoon in het al gesmolten deel verder smelten. Dan koelt het gelijk een stuk af, en het wordt niet al te warm.

Ik heb er nooit moeite mee, ideaal, perfect afsmeren en nog eens erg lekker.

Overigens gebruik ik ganache niet als vulling. Ik vind het veels te machtig eerlijk gezegd  :o

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

Re: Ganache niet mijn ding

Als er water bij gekomen is, of als de chocolade te heet geworden is, wordt het nooit meer vloeibaarzoals TS beschrijft.
Ik hou het nog steeds bij schiften, en wijs nogmaals op de uitleg op mijn blog :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/