Onderwerp: biscuitdeeg zonder ei met eivervanger ingezakt
Hallo, ik ben nieuw hier. Ik was op zoek naar een andere taart dan appeltaart die ik normaal eet. Ik wou wel eens die taarten van cake boss namaken en kwam zo bij bisquitdeeg uit.
Nu heb ik het recept geprobeerd van het eivrije maar die werd net als appeltaart kruimelig en later keihard. Nu een andere geprobeerd met 5 eieren 200 bloem en 200 suiker. De eieren heb ik vervangen voor dezelfde hoeveelheid eivervanger. De eerste werd helemaal niet stijf dus nog een geprobeerd en die eerst stijfgeklopt en wat bakpoeder erbij gedaan. Ze zijn allebei wel te eten maar die eerste is niet omhoog gekomen en de 2e is ingezakt. Deze was wel mooi hoog ik gok zo 5 cm. Wat doe ik fout? Heb bij allebei 10 min. Staan kloppen.
Ik ben dus allergisch voor ei...
Ook heb ik fondant gemaakt. Wat wel gelukt is opzich alleen werd hij zo hard en is niet zo zacht en bewerkbaar als het hoort te zijn denk ik. Heb ik dan teveel glucose of gelatine gedaan??
Nog de laatste vraag, weten jullie een recept voor botercreme zonder ei en zonder kleurstof??
Groetjes ashley