@Tyli....ik gebruik de mangomousse die beschreven wordt in de Bombay-vlaai van Rudolph van Veen op 24-kitchen...dit is met verse mango, slagroom, boter, gembersiroop, suiker, kurkuma en gelatine.
200gr slagroom (ik gebruik gewoon een heel bekertje van 250ml)
1 rijpe mango
15gr boter
50gr gembersiroop
50gr suiker
1 mespuntje kurkuma
2 blaadjes gelatine
De slagroom moet je yoghurt dik kloppen (maar ik klop hem gewoon stijf
)
De mango schillen en ontpitten. in stukjes snijden en in de boter (niet bruin laten worden) bakken. Bak de gembersiroop, suiker en kurkuma mee....ca.8minuten.
Week de gelatine en los hem in aanhangend vocht op in een pannetje.
Pureer de mango, roer de gelatine erdoor en laat de mangopuree afkoelen.
Spatel de slagroom erdoor en je mangomousse is klaar.
Voor op deze gebakjes is ie dan eigenlijk te dun...dus de volgende keer zou ik iets meer gelatine gebruiken. Ik heb het nu opgelost door direct in de vriezer te doen....
Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery