1

Onderwerp: Mangomousse gebakjes

Wilde dit al een poosje proberen. Gisteren dan eindelijk maar eens gedaan.

Deze mangomousse gebakjes zijn gemaakt op een bodem van kruimeldeeg, daarop mangomousse en omgeven met pure chocolade.

http://www.mijnalbum.nl/Foto550-BKOPMPWZ.jpg

Bedankt voor het kijken.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

Re: Mangomousse gebakjes

Oei dat ziet er lekker uit!  :P

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

3

Re: Mangomousse gebakjes

Klinkt er lekker!

Op zoek naar leuke taartspulletjes? Kijk vanaf nu op mijn site:www.specialetaartjes.nl/webshop. Spulletjes zijn ook af te halen in Eindhoven

4

Re: Mangomousse gebakjes

Wat leuk zeg!!! Welk recept gebruik je voor de mangomouse als ik vragen mag?

5 Laatst bewerkt door Bianca1969 (25-07-2013 22:05)

Re: Mangomousse gebakjes

@Tyli....ik gebruik de mangomousse die beschreven wordt in de Bombay-vlaai van Rudolph van Veen op 24-kitchen...dit is met verse mango, slagroom, boter, gembersiroop, suiker, kurkuma en gelatine.

200gr slagroom (ik gebruik gewoon een heel bekertje van 250ml)
1 rijpe mango
15gr boter
50gr gembersiroop
50gr suiker
1 mespuntje kurkuma
2 blaadjes gelatine

De slagroom moet je yoghurt dik kloppen (maar ik klop hem gewoon stijf :) )
De mango schillen en ontpitten. in stukjes snijden en in de boter (niet bruin laten worden) bakken. Bak de gembersiroop, suiker en kurkuma mee....ca.8minuten.
Week de gelatine en los hem in aanhangend vocht op in een pannetje.
Pureer de mango, roer de gelatine erdoor en laat de mangopuree afkoelen.
Spatel de slagroom erdoor en je mangomousse is klaar.

Voor op deze gebakjes is ie dan eigenlijk te dun...dus de volgende keer zou ik iets meer gelatine gebruiken. Ik heb het nu opgelost door direct in de vriezer te doen....

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

6

Re: Mangomousse gebakjes

Dank je! En die choco... Je dipt de gebakjes gewoon op zijn kop in de gesmolten choco? Valt de mouse dan niet van de bodem af?