Onderwerp: Botercreme om af te smeren met suikerbakkerspoeder of poedersuiker
Hallo,
Ik het ergens gelezen dat je beter poedersuiker kan gebruiken om af te smeren omdat van suikerbakkerspoeder het fondant uit zou drogen omdat er gedroogde glucose stroop inzit en dit vocht aan zou trekken.
( hij wordt daarna met fondant bekleed)
Wat is jullie ervaring? Morgen mijn eerst bruidstaart en dacht een flinke zak poedersuiker gekocht te hebben , maar dit is suikerbakkerspoeder.
Voor de vulling ga ik wel suikerb. Poeder gebruiken.
Verder ga ik 3 lagen stapelen 30,25,20 en deze met een dowel vastzetten. Ik denk eerst de eerste twee, dan de dowel erdoorheen en dan op een klein stukje dowel de derde erop prikken. Dan blijft de bovenkant dicht. Ik gebruik harde zilveren taartbodems(4mm) waar ik een gaatje alvast heb gemaakt. Taart moet nog een goed uur in de auto, en wordt opgehaald. Ik rij dus niet zelf.
Alvast bedankt.