Onderwerp: Prinsessen en elfjes
Mijn creaties van afgelopen zondag. Was even stressen om 2 taarten tegelijkertijd klaar te krijgen, maar was blij met het resultaat.
Reacties zijn meer dan welkom !!! 


If it's in your head, you can bake it.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Prinsessen en elfjes
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Mijn creaties van afgelopen zondag. Was even stressen om 2 taarten tegelijkertijd klaar te krijgen, maar was blij met het resultaat.
Reacties zijn meer dan welkom !!! 


wat een schatjes, leuk gedaan......... 
Wat een schattige prinsesjes, mooie taarten !
Leuk gedaan!
ahhhh, schattige taartjes hoor, lief!
Ze zijn erg leuk!! Goed gedaan 
Leuk!!!
Ik ben iets minder enthousiast als mijn voorgangers. Ik zie in basis iemand die heel creatief is en netjes werkt. Maar je taarten zijn nog erg bol, draai je ze om na het bakken zodat bovenkant onderkant wordt? Aan de rode laag op de bovenste taart, zie ik dat je dik uitrolt. Iets dunner (zeker niet te dun) uitrollen zorgt ook voor een scherpere hoek. En een smoother gebruiken natuurlijk. Zo'n tweede laagje (dat rode) zou ik echt heel dun doen. Je popjes zijn echt heel schattig, maar bij de tweede zitten de mond en ogen te oog. Ogen zitten in het midden van een gezichtje.
Alle opmerkingen opbouwend bedoelt en met wat uitleg erbij.
Je kleurgebruik, details (bloemen en letters) en stijl zijn echt geweldig.
@ Annemarie : Bedankt, daar heb ik iets aan. Bij de eerste taart had ik inderdaad de rode fondant iets dunner moeten uitrollen. Wat het elfje betreft : het gezichtje staat anatomisch gezien helemaal juist, maar de foto is vanuit de verkeerde hoek genomen vrees ik. Het elfje richt namelijk haar hoofdje op, maar dat zie je niet zo goed. Ook had ik de de wangetjes van het elfje en de appelbloesempjes lichtroze gedust rond het bloemhartje, dat zie je spijtig genoeg ook niet goed op de foto's want dat vond ik zelf wel een mooi detail.

Ik had wel haar kaken iets minder zwaar moeten maken, vind ik achteraf. Mocht ik de tijd gehad hebben had ik een nieuw hoofdje gemaakt.
Wat de bolheid betreft : nee, ik draai onderkant en bovenkant niet om en werk altijd met een smoother maar het zijn de bakvormen van PME en die zijn boven afgerond. Misschien daarom ? Ik bemerkte wel dat bij het bakken van de elfjestaart de biscuit een beetje taps liep. Ze rijzen blijkbaar niet mooi recht naar boven. Enige tips hier hoe ik dit moet oplossen of waar dit aan kan liggen ? Ik spuit mijn vormen in met bakspray en bebloem deze. Ik bak altijd op 165°C met de stand boven- en onderhitte (het "="teken bij de symbooltje. Met mijn cowboytaart bijvoorbeeld is de aflijning wel mooi recht maar daar heb je echte rechte hoeken aan de bovenkant.
Wat een knappe boetseersels! Heel leuk 
Zowiezo de taart omdraaien, niet laten afkoelen in het bakblik en goed afsmeren en laten opstijven voordat je gaat bekleden.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Prinsessen en elfjes
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.