1

Onderwerp: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Al enige tijd maak ik Giant Cupcakes voor Cake Smash fotoshoots.
Eerst altijd opgespoten met botercreme rozen, waar ik nooit problemen mee had. De kindjes echter wel, botercreme bleef te hard en kindjes te schoon  :/

Op aanraden van dit forum rozen gaan spuiten van aangevette slagroom.
Vanochtend voor de 3e keer rozen gaan spuiten maar, de Giant Cupcake staat nog geen 15min in de koelkast of de hele onderste rij rozen ligt al op de grond!!!
Al voor de 3e keer!!

Wat doe ik verkeerd?!?

De slagroom wordt (goed koud) geklopt, met klopfix.
Er komt voldoende mascarpone doorheen en na het kloppen kan ik het boven mn hoofd hangen zonder dat de slagroom eruit glijd ..
In de spuitzak, rozen spuiten op neutraal gebakken biscuit, de koelkast in om over 1,5uur opgehaald te worden.
Na 15min kijk ik even en ja hoor ... slagroom ligt er af!! :nooo

Help!!! Nog even en ik wordt gek volgens mij, snap er niets van.

Taart!!

2

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Ik heb geen idee wat er fout gaat.
Ik gebruikt zelf heel vaak slagroom voor de afwerking van mijn taarten en ik gebruik eigenlijk nooit aangevette slagroom.
Ik haal bij de Sligro die 36% of 40% vol vette slagroom en die laat me eigenlijk nooit in de steek.
Wil ik er heel zeker van zijn dat verstevig in mijn slagroom met gelatine en niet met mascarpone.

3

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Heb je toevallig botercreme in je spuitzak gehad, geleerd dat dat niet goed is voor de slagroom. Ik heb altijd een aparte spuitzak voor slagroom. Misschien je koelkast op een te lage tempratuur :think:
In ieder geval vervelend voor je, succes voor je oplevering :)
Wellicht hebben anderen nog betere tips maar ik weet er geen meer ;)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

4

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Kun je de toeven niet apart invriezen en vlak voor je weg gaat ze eruit halen ? Dan zijn ze vast nog stevig genoeg om op de cupcake te doen en kinderhandjes zijn meestal warm dus dan zullen ze snel zacht worden.

Christine.

5

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Laat het los of zakt het in?

6

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Heb je je taart volledig bekleed?
Dus niet alleen de zijkant van je cupcake, maar ook de bovenkant????
Dan smelt nml je fondant cq marsepein door de slagroom en valt het er af.
Heb diezelfde fout gemaakt, snapte het eerst ook niet, maar toen viel het kwartje.
Inderdaad ook voor een cakesmash, waarbij de bc te hard werd....
Hoop dat dit je probleem op lost, gewoon enkel de zijkanten bekleden en de bovenkant biscuit/cake laten.

I may not be perfect, but i'm always me

7

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

Bedankt voor jullie antwoorden!

Wegwerp spuitzakken, koelkast op zn koudst, slagroom met hoog vetgehalte .. dus dat zijn de problemen niet.
De cupcake bekleed ik niet, ik heb de cup van chocolade altijd en daar komt neutraal biscuit in zonder vulling. Biscuit bovenop is ook niet gevuld of bekleed, hier komt meteen de slagroom op.

Bovenop zakt het niet in, de onderkant valt er gewoon af ..
Maar ik heb er even een half uur voor estaan, eens even goed gekeken en ik denk dat het voor de 'onderste rij' toeven gewoon te zwaar wordt. Ik ben er met een keukenpapiertje langs gegaan en heb er een 'rechte rand' ondergemaakt (onderaan krijg je dan dus halve rozen toeven zeg maar) en zowaar bleef alles zitten!
Denk dat dit wel het probleem is geweest dan, want verder heb ik alles gedaan zoals 'moest'.

:thumb:

Taart!!

8

Re: Ik wordt langzaam gek van die slagroom!!

of je bovenkant afvlakken? heeft ie meer houvast.