Hallo Suud,
Voor mijn man moet ik elk jaar een Schwarzwälder Kirsch maken. Weliswaar zonder fondant, want daar houd hij niet van. Maar ik denk dat het gewoon moet kunnen. Vorig jaar heb ik afgesmeerd met ganache, dit jaar had ik met chocosticks rondom afgewerkt..
Je bakt een chocoladebiscuit.
Je tempereert met Kirsch likeur (of met kersensap, doe ik tenminste voor de kinderen....maar dan mis je natuurlijk die typische Kirsch-smaak)
Vult je lagen met slagroom (met Klop-fix) en verdeelt over die slagroom kersen (ik gebruik kersen op sap, die ik vooraf goed laat uitlekken).
Originele recept is het niet denk ik, maar hij valt hier zo heel goed in de smaak (niet voor niets dat mijn man ALTIJD een Schwarzwälder Kirsch wilt
)
Normaal smeer je je taart dan ook af met slagroom en bovenop nog slagroomtoeven en rondom afwerken met chocoladeschaafsel....maar i.p.v bekleed je je taart gewoon met fondant (evt je bc waarmee je afsmeert een drupje Kirsch aan toevoegen voor de smaak).
Succes!
Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery