1

Onderwerp: Ganache

Hoi Hoi,,

Ik heb zo even wat gelezen en gezocht over witte chocolade ganache.
Kan iemand me vertellen of ik het goed begrepen heb allemaal?

Witte chocolade ganache kun je dus best een dag van te voren maken?
En deze kan buiten te koelkast bewaard worden? Moet dit in een afgesloten bakje of kom?
Als je de ganache gemaakt hebt, door de slagroom tegen de kook aan te brengen, daar de chocoladestukjes doorheen spatelen en af laten koelen, dan kun je met dit mengsel de taart afsmeren? Klopt dit? En als ik de taart hiermee wil vullen moet ik het overige dan opkloppen???

En welke combi is hierbij lekker om een tweede laag te doen?

Het zijn een heleboel vragen, maar ik hoop dat iemand me hier een duidelijk antwoord op kan geven.

Ik heb voor vrijdag namelijk een taart op de planning staan. En deze blijft een poosje buiten de koelkast, een uurtje of 3.

Ik ga vanavond een biscuit maken. Kan ik deze even af laten koelen en daarna in een zak in de koelkast leggen tot morgenmiddag? Of moet ik hem helemaal buiten de koelkast laten?
Morgenmiddag wil ik hem vullen en bekleden. En vrijdagmorgen naar plaats van bestemming brengen.

Ik heb al het één en ander aan voorwerk gedaan, maar wilde dus kijken of ik de witte chocolade ganache vanavond kon maken.

Nou ik hoop dat iemand me verder kan helpen...thnx alvast!

Groetjes Marisje

2

Re: Ganache

Kan nou helemaal niemand mij antwoord geven op mijn vragen? :o  :(

3

Re: Ganache

Als je even op "ganache" zoekt, er zijn de afgelopen paar maanden echt zooo verschrikkelijk veel draadjes hierover geweest, ik denk dat je daarom niet zoveel antwoorden op je vragen krijgt, omdat die steeds maar weer opnieuw gesteld worden. Ganache is een van mijn favoriete onderwerpen  ;)  en zelfs ik word er een beetje moe van...

Maar even snel: zorg dat je de slagroom een minuutje of wat kookt, dan kan je je ganache heel lang bewaren. Ik kook het meestal een minuutje door (met kleine bubbeltjes aan de randjes) dan laat ik het een half minuutje afkoelen en gooi ik de in stukjes gehakte chocola erbij. Dan door roeren en af laten koelen (om de 10/30 minuten door roeren). Ik splits het dan meestal in twee, een deel om af te smeren, en de rest inderdaad om op te kloppen en te vullen (pas opkloppen als het goed is afgekoeld, anders werkt het niet!). Ik ben geen fan van witte chocola dus geen idee wat er bij past, maar ik lees hier wel vaak iets met frambozen.

In dit draadje staat heel veel info over ganache:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=216875

Hier nog een paar:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=222825
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=214305
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=213167

4

Re: Ganache

Super bedankt! Ja ik heb er wel veel over gelezen, maar ik haalde steeds van alles door elkaar...kwou het ff voor mezelf op een rijtje zetten, en bevestiging van de betere baksters onder ons! Dus bedankt!!

5

Re: Ganache

Succes! Ik zweer echt bij ganache! Ik moest vorige week een taartje met bc doen en vond het echt 3x niets!

6

Re: Ganache

Ik denk ook dat er niemand reageerde omdat het etenstijd was ;-)

Ik giet altijd m'n ganache over de stukjes chocolade.

Witte chocoladeganache combineer ik met lemoncurd en citroencreme of rode jams.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

7

Re: Ganache

is het allemaal gelukt?
biscuit nooit in de koelkast bewaren hoor, daar droogt hij heel erg van uit.
alleen goed afgesmeerd of bekleed met marsepein/fondant in de koelkast zetten.
als het niet hoeft, dan liever niet. maar dat hangt af van de vulling.

8

Re: Ganache

Nou mijn eerste keer met ganache was nog niet zo'n succes, maar ik had nog niet helemaal door hoe het werkte. De smaak is wel erg lekker trouwens! Nou ben ik ook gek op witte chocola hoor! Komende week ga ik een verhuistaartje maken en dan ga ik weer een poging doen met witte ganache...we zullen zien.