Onderwerp: Ganache
Hoi Hoi,,
Ik heb zo even wat gelezen en gezocht over witte chocolade ganache.
Kan iemand me vertellen of ik het goed begrepen heb allemaal?
Witte chocolade ganache kun je dus best een dag van te voren maken?
En deze kan buiten te koelkast bewaard worden? Moet dit in een afgesloten bakje of kom?
Als je de ganache gemaakt hebt, door de slagroom tegen de kook aan te brengen, daar de chocoladestukjes doorheen spatelen en af laten koelen, dan kun je met dit mengsel de taart afsmeren? Klopt dit? En als ik de taart hiermee wil vullen moet ik het overige dan opkloppen???
En welke combi is hierbij lekker om een tweede laag te doen?
Het zijn een heleboel vragen, maar ik hoop dat iemand me hier een duidelijk antwoord op kan geven.
Ik heb voor vrijdag namelijk een taart op de planning staan. En deze blijft een poosje buiten de koelkast, een uurtje of 3.
Ik ga vanavond een biscuit maken. Kan ik deze even af laten koelen en daarna in een zak in de koelkast leggen tot morgenmiddag? Of moet ik hem helemaal buiten de koelkast laten?
Morgenmiddag wil ik hem vullen en bekleden. En vrijdagmorgen naar plaats van bestemming brengen.
Ik heb al het één en ander aan voorwerk gedaan, maar wilde dus kijken of ik de witte chocolade ganache vanavond kon maken.
Nou ik hoop dat iemand me verder kan helpen...thnx alvast!
Groetjes Marisje