de Glutenvrije Taart schreef:Hoi Marco,
Ik was aan het snuffelen en zag je geweldige cupcakes.
Alhoewel koninginnendag passé is zou ik toch graag willen weten hoe je die open en vooral dichte kroontjes hebt gemaakt.
Heb je hier een mal voor?
Groet Astrid
Allereerst dank je voor je compliment
Een mal ? Ben je mal!
Nee ik heb gewoon een stuk fondant uitgerold daar een rechte plak van gesneden, en met een mes deze in tweeen gesneden door in het midden een zigzag te snijden. Denkbeeldig een middenlijn aanhouden, daar dan links en rechts evenveel over heen gaan.
Maak de punten niet te kort, want anders kan je de 'dichte' kroontjes niet maken. Je krijgt dan niet die openingen. Bij het naar binnenvouwen twee tegenoverliggende punten tegen elkaar zetten en voorzichtig met je vinger in het midden naar beneden duwen. Soms moet je het midden van de punt even met iets beetje naar buiten begeleiden voor een mooie ronding.
Dat het onderste deel van de kroon soms te lang is, is niet erg. deze steek je toch in de botercreme en zo blijft er een mooie kroon boven water 
Succes! en ik wil het resultaat graag zien hoor!! Bericht mij even!