1 Laatst bewerkt door denise1968 (27-04-2013 07:32)

Onderwerp: verschil in bakblikken

Vraag mij af of er een verschil zit in soorten bakblikken. Bak altijd met een springvorm, maar mijn stapel taart wordt niet zo mooi recht als aan de zijkant wat ik bij de meeste zie hier. De mijne is ronder lijkt wel en ook de zijkant. Gebruiken jullie een ander bakblik?

Dank
Denise

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

2

Re: verschil in bakblikken

Ik denk niet dat het aan het bakblik ligt dat je taart niet zo recht wordt, maar misschien bak je te lang (kan de biscuit krimpen) en/of stapel je niet recht. Ik gebruik de PME bakblikken en vind deze erg fijn. Te koop in de webshop  ;)

3

Re: verschil in bakblikken

Het valt mij wel op als ik zo rondkijk op google en hier dat deze pme bakblikken veel rechter worden en hoger (doordat ze bijv. 10 cm) zijn dan een springvorm opgehoogd met bakpapier. Een springvorm krijgt met stapelen een tulband effect.

Ga het testen van de week met een pme bakblik van 10cm dan weet ik het snel genoeg.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

4

Re: verschil in bakblikken

Ik heb nu PME bakblikken van maat 12,5 tot 30, maar voordat ik deze nog niet had bakte ik ook in mijn springvormen. Ik moet zeggen dat ik geen verschil merk. Ik hoogde deze ook op en mijn biscuits kwamen er mooi uit. Het enige nadeel van de springvormen vind ik dat deze andere maten hebben dan de PME, waardoor de verdeling niet altijd mooi is wanneer je een stapel wilt maken  ;)

5

Re: verschil in bakblikken

Oke ga het eens testen met een bakblik van 10 cm! Kijken of ik verschil merk wellicht is het gewoon gevoel hoor en moeten mijn taarten gewoon hoger dat kan natuurlijk ook. Kom niet verder dan 6 cm in de hoogte op dit moment.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam