1 Laatst bewerkt door Kenzoo (24-04-2013 09:06)

Onderwerp: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Een van de eerste taarten die ik dit jaar maakte was een carnavalstaart, voor al mijn collega's met wie ik tijdens de carnaval in de kroeg aan het werken was. Na de carnaval hebben wij dan zelf een feestje, dit jaar dus mèt taart!

Cake gevuld met creamcheese frosting en jam, afgesmeerd met dezelfde creamcheese frosting.
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/574862_493984943998803_1381444310_n_zps5e548f94.jpg

In februari maakte ik dit taartje voor de trouwdag van mijn ouders.
Vulling was met witte chocoladeganache en bosvruchten, ook voor het eerst afgesmeerd met ganache.
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/524762_493984930665471_767873448_n_zps71013e65.jpg

Het broertje van een vriendin was jarig en is tevens groot Ajax-fan, of ik een Ajax taart kon maken. Dat wilde ik wel proberen... (tot grote woede van m'n broertje en vader die juist Feyenoord-fans zijn ;))
De vulling was op verzoek met caramel en bosvruchtencreme.
Het resultaat:
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/487455_505975072799790_999933963_n_zps19388712.jpg

Op aanvraag van mijn bazin een taartje voor haar buren die een zoontje gekregen hadden.
Gevuld met een frisse bosvruchtencreme en ...?
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/320043_513919265338704_1179607373_n_zps1cfac3e1.jpg

Een teamgenootje had de Ajax taart op facebook gezien en vroeg mij of ik er nog eentje wilde maken, voor haar vriend die ook groot Ajax fan is.. Vooruit!
Gevuld met bastognecreme en bosvruchten.
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/45369_512017595528871_1612448298_n_zpsbe4c4b61.jpg

Tot slot een taartje voor Jamie, die 1 jaar werd!
Op verzoek gevuld met chocolade en aardbeien.
Wilde eigenlijk zelf puzzelen, maar daar had ik de tijd niet meer voor dus uitgeweken naar een printje.
Ben zelf nog wat kritisch over de letters, die mogen wat strakker/mooier, maar wat een gefriemel om die uit de cutters te krijgen...
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/553047_516484328415531_93715576_n_zpsb950557c.jpg

Naast deze gedecoreerde taarten ook nog een heerlijke Citroen-yoghurt taart gemaakt en een Chocolade-kersen taart.  :9

Make cake, not war :)

2

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

heel erg mooi zeg..  :thumb:

3

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Mooie taarten, en de carnavalstaart is mijn favoriet, Word ik helemaal blij van! :+

4

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Mooi hoor erg leuk allemaal. Die letter kan je die er niet uit "slaan" onderkant vast houden  bovenkant iets buigen en los laten dan vallen ze er volgens mij uit. Als je begrijpt wat ik bedoel haha

Ik denk en kijk in "taart"

5

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

AnitaMepp, bij de tappits doe ik dat inderdaad, dat werkt altijd prima.
Dit waren echter een ander soort cutters, die je er niet uit kan slaan. Maar heb tot dusverre van de tappits alleen die letters met die krullen zeg maar, vond ik hiervoor iets te groot en te druk worden.
Snel sparen voor nieuwe letters ;)

Make cake, not war :)

6

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Leuke taart, vind nummer 2 en W&P vooral erg leuk

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Je taarten zijn erg mooi!
Tip: vet je lettergeval in met crisco of boter.
dan komen ze er makkelijker uit;)

8 Laatst bewerkt door sam (26-04-2013 16:36)

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Leuke taartjes!

En ik laat mijn fondant altijd een tijdje 'uitdrogen' na het uitrollen. Ik vind dat de letters er dan veel gemakkelijker uitgaan.

9

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

ook deze letters kun je er heel goed uitslaan hoor :Y
idd fondant uitrollen, een tijdje (paar min) laten drogen, omdraaien, dunner uitrollen (kan echt best nog :Y ), laten drogen (paar min), nog even rollen, drogen en dan uitsteken, vinger erlangs voor de rafels, effe wachten en klappen maar, vliegen ze eruit :Y (en vallen op de grond ofzo, kun je opnieuw beginnen :rolleyes:  :grr:  ;) ).
Ik gebruik vaak paste ipv fondant, gaat drogen wat sneller O-)  ;) en is wat steviger :)


maarruh, mooie parade :thumb:  :thumb:  ( :shh: alleen effe lintje strijken voordat je het om de taart doet ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: [feedback/tips welkom!] Parade van afgelopen tijd!

Supermooie parade hoor! :D ben er jaloers op!