1

Onderwerp: taart afsmeren

een vraagje:

heeft er iemand ervaring met de taart afsmeren met botercreme of icing zoals in dit filmpje?
waarom kies je dan voor botercreme of waarom voor icing?

http://www.youtube.com/watch?v=2bxvF4HjG1U

al vast bedankt

2

Re: taart afsmeren

in dit filmpje laten ze de taart zo...komt geen fondant ofzo overheen maar wordt afgemaakt op opgeleukt met icing of slagroom en of bloemen ed.
waarom de 1 voor icing kiest en de ander voor botercreme hangt van de smaak of denk ik.

Re: taart afsmeren

Icing zoals we dat hier kennen wordt KEIhard...
Ben ff de naam kwijt van het soort icing dat hun gebruiken, je hebt t ook kant en klaar van Wilton, in tubes, maar dat wordt dus niet hard.

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: taart afsmeren

bedankt al voor de handige tips. graag hoor ik welke icing dan geschikt is

5

Re: taart afsmeren

als je door de icing glycerine [drupjes] doet wordt de royal icing minder hard maar het is een heel erg moeilijk karwij om hem mooi strak te krijgen  het is niet mijn ding [moest het doen bij de pme royal icing ]

6

Re: taart afsmeren

Met amerikaanse buttercream kun je een taart ook afsmeren en dan hoeft er geen fondant of marsepein over. Het wordt niet hard, alleen het buitenste randje krijgt een droog uiterlijk en mondgevoel, soort van krokantje, maar niet echt hard. Het recept staat hiernaast links bij de recepten en dan bij bekleden.

Tieneke