lees maar eens in dit topic.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=221022
Let ook op bakspray!
Uitstekers gebruik je voor fondant of marsepein, normaal gesproken zitten daar geen gluten in.
Altijd alles checken met de klant ivm meerdere combinatie allergien.
Het best plan is de ingredienten stap voor stap met de klant door te nemen en jezelf goed in de materie te verdiepen of de opdracht afslaan.
Zo word er vaker wat door elkaar gehaald:
zaden en granen worden ook verward.
zaden/vruchten en noten ook.
glutenvrij en tarwezetmeelvrij.
De betekenis van kruisbesmetting is ook vaak onduidelijk.
Daarnaast bestaan er combinaties van allergien en graduaties van de allergie. Al vanaf aroma's en dextrose kan het al een reactie opleveren.
En tenslotte, niet om af te kraken, iemand die glutenvrij bakt zal nooit een glutenvrij product met een glutenvol product in aanraking laten komen en zeker niet in het pak.
Poreus materiaal heb je dan ook niet in je materiaal zitten.
Heb het zelf maar eens, dan denk je niet zo licht hierover.
Het is namelijk geen trend maar noodzaak.
Ik bak en kook, gluten en tarwevrij