Onderwerp: Koekjes hel(p)
Ik heb gisteren, geinspireerd door de kroontjes van Claudia, ook maar eens koekjes gebakken met mijn zoon. eerst maakten we het deeg van het recept van de site (peggy porchen) in de ijskast gedaan en toen zijn we chocoladekoekjes, rumrozijnen en gember koekjes gaan bakken. dat is een recept waarbij je koekjes opschept zeg maar. hartsikke goed gelukt, erg lekker, toen wouden we de kroontjes gaan doen...
Wat een ellende, het deeg was kruimelig, als we het rollen bleef het aan de roller hangen, of we trokken het los, ook met bergen bloem. niet gelijkmatig té krijgen. Sammi vond het op een gegeven ogenblik genoeg, wat een rotdeeg mama zei hij, en ik dacht nog nee het is een k-piep-deeg! na een stuk of wat kroontjes het opgegeven, sommige braken zelfs na het bakken, toen maar met de hand koekjes gevormd, en de rest in een hartvorm geprakt en daar een bodem van gemaakt. Ze smaken heerlijk, daar niet van, maar grrrrr
Ik en koekjesdeeg om uit te rollen, het lukt nooit.
Iemand tips, wat doe ik verkeerd????