Onderwerp: Help!! Cakeboard probleem
Eindelijk heb ik een methode gevonden waarmee ik mijn taarten strak kan afsmeren en dus ook strak kan bekleden ! Zie onderstaande link: http://www.youtube.com/watch?v=OgrXxYLm0Sk (wordt pas interessant vanaf 02:00 minuten).
Maar met dit goede nieuws, heb ik ook gelijk een probleem :
Mijn cakeboards zijn altijd groter dan de taarten die ik, in een overeenkomende maat bakvorm, bak.
Als ik bijvoorbeeld een taart bak in een bakvorm van 6 inch en ik koop een cakeboard van 6 inch, dan is mijn taart veel kleiner dan het cakeboard. De taart krimpt bij mij namelijk altijd tijdens het afkoelen.
Als ik de taart dan afsmeer volgens de methode in de link, wordt de taart wel strak, maar moet ik een heel dikke laag ganache of botercrème gebruiken en dat vinden mijn 'taarteters' helaas niet zo lekker.
Heeft er iemand tips voor mij?
Zijn er methodes waardoor mijn taart niet krimpt bij het afkoelen?
Of weet iemand een andere oplossing?