26

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

sjeeeee open ik net een nieuw topic...vind ik deze hmz...... Toch niet goed genoeg gezocht grrrrrr...
Ik (en Ik ben eg nie blondttt:P) dacht dat taarten nooit in de koelkast mochten ivm met het zweten na het uit halen ervan...
Nu lees ik dat iedereen ze gewoon in de koelkast doet :lol:  :lol:  :lol:
en ik maar zoeken naar houdbare vullingen pffffffff.......
Dus beklede taart kan gewoon in de koelkast?? en dan minimaal half uurtje van te voren eruit halen?
Njah t wordt een stapeltaart en die moet ook nog eens ruim half uur in de auto en dan op t feessie weer op tafel....denk dat houdbaar dan toch beter is.

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

het liefst smeer ik af met botercreme, maar met lemoncurd gaat ook prima en is erg lekker. (wanneer ik geen zin heb om botercreme te maken ;) )
wanneer je al een strak kapsel hebt gebakken gaat dat prima!
geen gedoe met smeltend fondant e.d.
hansje

28

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

Je kan ook patides gebruiken in de botercreme, met slagroom smaak.

Taart maken is mijn hobby. Taart eten ook!

29

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

Ik heb mijn met marsepein beklede taart in de koelkast gezet en mijn marsepein is dus gesmolten :(

30

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

dora84 schreef:

Ik heb mijn met marsepein beklede taart in de koelkast gezet en mijn marsepein is dus gesmolten :(

Waar heb je mee afgesmeerd? Denk dat de koelkast niet het probleem is........

31

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

Ik heb ganache gebruikt, dus dat zou normaal toch niet de oorzaak mogen zijn

32

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

Nu ik heb de ganache gemaakt en dan in een portje in de diepvries gezet zodat die sneller zou opharden en dan op de taart gesmeerd en daarna direct bekleed met marsepein....kan het daar aan liggen?

Re: Vraag over marsepein en bewaren in koelkast

ws is je ganache gaan condenseren (vocht neerslag) waardoor je marsepein is gesmolten.